загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 08 жовтня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Бойовики ігнорують "режим тиші": 10 обстрілів із вечора - Тимчук

Бойовики на Донбасі продовжують бойові дії: за останню добу понад 50 разів обстріляли позиції українських військових, після оголошення "режиму тиші" – 10 разів.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook уранці 8 жовтня.

"Протягом останньої доби в зоні бойових дій на Донбасі зафіксовано понад 50 обстрілів позицій українських військ із боку російсько-терористичних військ. Після початку т.зв. "режиму припинення вогню", що діє з 18:00 учорашнього дня, зафіксовано близько 10 обстрілів", - повідомляє він.

За даними групи "ІС", у Луганській області після 18:00 вівторка, 7 жовтня, і до 09:00 середи, 8 жовтня, зафіксовано 9 обстрілів: 6 – у районі Трьохізбьонки, 3 – у районі Щастя.

"Обстріли проводилися з 20:30 7 жовтня до 02.00 ночі 8 жовтня з мінометів і стрілецької зброї", - уточнює Тимчук.

"За нашим даними, терористичні групи, підпорядковані А. Мозговому, отримали вказівку ігнорувати "режим припинення вогню" і продовжувати завдавати вогневі удари по позиціях українських військ і цивільних об'єктах", - повідомляє він.

У Донецькій області з вечора вівторка терористи провели, за даними групи ІС, 1 обстріл – о 5:00 8 жовтня зафіксовано артилерійський обстріл позицій українських військ у районі Красногорівки.

За добу в Донецьку загинуло троє людей

За минулу добу в результаті артобстрілів у Донецьку загинуло троє мирних жителів, ще 4 - поранені.  Про це в середу повідомляє сайт донецької міськради.  В результаті бойових дій 8 жовтня в Донецьку загинуло три мирних жителя, ще 4 отримали поранення різного ступеня тяжкості.  В результаті влучання снарядів є руйнування житлових будинків.  Станом на 10.00 в районах тихо, повідомлення від жителів про перестрілки не надходять. 

Попасну обстріляли. З містом втрачений зв'язок – Москаль

У середу вранці бойовики почали інтенсивний обстріл Попасної із мінометів.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

За його словами, на даний час зв’язок із містом втрачений, тому наслідки обстрілу поки не відомі.

Крім того, Москаль заявив, що оголошений РНБОУ день тиші на Луганщині пройшов під канонаду обстрілів бойовиками українських військових та населених пунктів, під час яких були поранені та загиблі.

Всього за минулу добу позиції українських військових на Луганщині були обстріляні більше 20 разів. Усі обстріли здійснені 32-м корпусом так званого "Війська донського" та бойовиками батальйонів "Дон" і "Заря", які не підкорюяться керівництву ЛНР.

У ході конфлікту на Донбасі загинули більше 3,6 тисяч осіб - ООН

В ході конфлікту на сході України з середини квітня по 6 жовтня загинули 3660 людей, поранення отримали 8756.

Про це йдеться в в прес-релізі з нагоди оприлюднення чергової доповіді ООН з дотримання прав людини в Україні, передає Інтерфакс-Україна.

"З середини квітня по 6 жовтня, принаймні, 3660 осіб були вбиті і 8756 поранені на сході України", - сказано в доповіді.

Згідно з інформацією, цей конфлікт продовжує приводити до вбивства і поранення мирних жителів і до порушення їх основних прав.

У той же час в оприлюдненій доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, який охоплює період з середини квітня до 16 вересня 2014 року, йдеться про понад 3,5 тис. осіб загиблих і 8 тис. поранених.

У доповіді наголошується, що більшість жертв серед цивільного населення були вбиті в результаті обстрілу житлових районів і застосування важкого озброєння.

Згідно з доповіддю, в серпні українська влада відновила контроль над деякими районами Донецької та Луганської областей, які раніше були захоплені озброєними групами, там відновлений закон і порядок. "Жителі цих районів, які втікали від бойових дій, почали повертатися додому станом на початок серпня", - йдеться в доповіді.

Згідно з інформацією, в Слов'янську людям надаються основні послуги і жителі почали отримувати соціальні допомоги та пенсії, які не виплачувалися з квітня, коли місто першим потрапив під контроль збройних груп.

Разом з тим, за даними ООН, з кінця серпня по початок вересня відбулася ескалація воєнних дій на сході. "Збройні групи самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" були збільшені за рахунок іноземних бойовиків, у тому числі громадян Російської Федерації", - наголошується в доповіді.

Місія ОБСЄ розгорнеться на Донбасі, коли там припиняться бої - Нуланд

Моніторингова місія ОБСЄ повноцінно розгорне свою роботу на сході України, коли припиняться військові дії і буде відновлено контроль на кордоні.  Про це заявила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд у ході зустрічі з керівництвом Державної прикордонної служби України в середу в Бортничах, передає "Інтерфакс-Україна".  "Як тільки буде встановлено мир і буде відновлено контроль на міжнародному кордоні, тоді моніторинг місії ОБСЄ буде розгорнуто", - сказала вона.  При цьому Нуланд зазначила, що США тісно співпрацюють з ОБСЄ з тим, щоб місія спостереження ОБСЄ запрацювала на повну силу.  За її словами, США надали 70 спостерігачів, а також обладнання для цієї місії.  "Зараз ця місія потроху розгортається", - зазначила помічник держсекретаря.  При цьому Нуланд підкреслила, що моніторинг на сході України є цивільною місією і може проходити там, де немає бойових дій.

До списку новин