загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Соціальні майстерні до послуг пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Жидачеві та Ходорові для людей похилого віку, одиноких, людей з обмеженими можливостями працюють майстерні, де можна скористатися послугами перукаря, швачки, взуттьовика.

Більшість українських пенсіонерів не розкошують на отримане від держави пенсійне забезпечення, а змушені заощаджувати на найнеобхіднішому. Більшу частину пенсії вони витрачають на оплату комунальних послуг та придбання ліків. Тож такі соціальні майстерні, які відкриті при Жидачівському територіальному центрі соціального обслуговування, трішки полегшують життя людям пенсійного віку.

Як розповіла завідувач відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги Жидачівського терцентру Леся Вайда, впродовж місяця у Жидачеві перукар (Ірена Іваник) обслуговує більше 200 осіб, швачка (Марія Дідух) – більше 50 осіб, послугами взуттьовика (Сергія Федчука) користуються більше 100 осіб.

Послугами майстерень можуть скористатися пенсіонери, інваліди, всі вони обслуговуються на пільговій основі. Так, до прикладу, послуги перукаря тут доволі прийнятні: чоловіча стрижка – 8,50 грн, жіноча – 13 грн. Варто зауважити, що послугами майстерні одинокі пенсіонери користуються безкоштовно. Нагадаємо, що цьогоріч відкрито майстерню й у м. Ходорові, де послуги наразі надає лише перукар. Тут літніх людей обслуговує перукар Олена Петрова.

Як розповіла Л. Вайда, за 9 місяців цього року на спецрахунок терцентру за надані послуги майстрів надійшло понад 20 тисяч гривень.

Окрім організації роботи майстерень, відділення з організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надає й грошове забезпечення малозабезпеченим громадянам. Так, до Дня Незалежності України грошову допомогу отримали 504 одиноких громадяни на загальну суму 25200 грн. До Дня людей похилого віку грошову допомогу надано 852 одиноким громадянам на загальну суму 42600 грн.

Окрім цього, для одиноких, соціально незахищених жителів району відділенням терцентру проведенао передплату районного часопису «Новий час». Газету отримує 460 осіб.

Для людей похилого віку, які через хворобу не можуть самостійно пересуватись, працівники терцентру сприяють тому, щоб потрібні людині послуги вона змогла отримати за місцем проживання, як кажуть, на дому.

Оксана ФРАНКІВ.

До списку новин