загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Культурний відпочинок корисний для мозгу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Корисна і приємна новина для тих, хто любить навантажувати свій мозок розумовою роботою, вважаючи, що чим частіше біомеханізм працює, тим краще його функціональні показники і тим довше вони залишаться такими. Так воно і є, живий організм, мабуть, один з небагатьох, якщо не єдиий, який володіє можливістю працювати все краще й краще, при грамотно дозованих навантаженнях.

Група фахівців з Oxford Royal University провела масштабне соціально-медичне дослідження, і на підставі отриманих даних дійшли висновку про те, що якщо у вільний час ви вважаєте за краще не дивитися телевізор, а читати пізнавальну літературу, ходити в театр, чи на виставку або відвідувати концерти, музеї, а в цьому допоможе афиша вашого міста, тобто змушувати свій мозок працювати, в літньому віці вас значно менше турбуватимуть проблеми з пам’яттю, увагою та інтелектом.

Британські лікарі обстежили 5350 осіб різних соціальних верств, професій, расових і статевих приналежностей і т.д. Виявилося, що у любителів інтелектуального дозвілля вікові зміни функцій центральної нервової системи починаються значно пізніше, ніж у домосідів, вічно заклопотаних побутовими проблемами. Тобто, як і підозрювали, зміна розумової діяльності набагато корисніша, ніж просто нічого-не-роблення, з відключеним на час мозком, нібито для його ж відпочинку. Словами Бернарда Шоу: кращий відпочинок — це зміна роботи.

Природно, що в швидкості старіння нервових клітин певну роль відіграють також спадкові чинники. Але, не менш важливим фактором є зовнішні стимули, які створює собі людина. Чим їх більше, тим довше нервова система пручається старінню. Вчені попереджають, що їхні дані жодним чином не ратують за те, щоб не давати собі спокою ні вдень, ні вночі. Йдеться про те, що у вільний від роботи час набагато корисніше займатися якими-небудь речами, які вимагають елементарного осмислення, аналізу і висновків. Загалом, на енцефалограмі не повинно бути прямої лінії, яка свідчить про відсутність ознак життя мозку.

До списку новин