загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лукашенко звинуватив Росію і сказав, що він українець

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мінськ – Президент Білорусі Олександр Лукашенко у п’ятницю на прес-конференції для журналістів регіональних ЗМІ з Росії багато говорив про Україну. Зокрема, він закликав зупинити війну на Донбасі і звинувачував Росію у порушенні міжнародних угод під час анексії Криму та підтримці так званих «ДНР» і «ЛНР». Білоруський президент також зізнався, що він має українське коріння.

Майже всю першу годину прес-конференції для російських журналістів, яка тривала 5 з половиною годин, Олександр Лукашенко присвятив подіям в Україні, а потім ще багато разів повертався до них. Він, серед іншого, говорив про посередницькі дії Білорусі у конфлікті на Донбасі, зокрема зауважив, що від початку був готовий навіть направити туди білоруський військовий контингент для розведення учасників конфлікту, але начебто на Заході від його пропозиції відмовилися.

Російські журналісти, які сприймають Лукашенка як вірного союзника Росії, запитували в нього, чому Білорусь та Росія «не діють спільним фронтом» щодо ситуації в Україні, вони явно не сподівались почути відповіді з критикою дій Росії.

Якщо б не Росія, то дні «ДНР» і «ЛНР» були б давно злічені

Олександр Лукашенко

 

«Давайте не будемо темнити один перед одним: якщо б не Росія, то дні «ДНР» і «ЛНР» були б давно злічені», – зазначив Олександр Лукашенко

Білоруський президент назвав події на Донбасі «різаниною» і наголосив, що конфлікт в Україні може бути вирішений тільки шляхом переговорів, бо переможців у цій війні не буде. Лукашенко відмовився відповідати на запитання, чи визнає він Крим російським, проте прочитав лекцію про Будапештський меморандум 1994 року, який він особисто підписував від імені Білорусі, і нагадав його головну суть.

«Тому неприпустимо, якщо якась держава порушує територіальну цілісність, яку було гарантовано, і забирає частину території в тієї чи іншої держави», – наголосив президент Білорусі.

Лукашенко хоче смоленських та брянських земель

При цьому Олександр Лукашенко заявив, що не боїться територіальних зазіхань Росії на білоруські землі, навіть пожартував, що добре було б передати Білорусі Калінінградську область чи західні регіони Росії, і ці слова він адресував Путіну.

«Я кажу: Володимире Володимировичу, ви не переживайте, у нас немає напруження у цій царині. Це ви, кажу, маєте напружуватися, тому що частина псковських, смоленських та брянських земель колись належала Білорусі. Тому доведеться поділитися», – зазначив Лукашенко.

Він обіцяв прийняти всіх біженців із України, яких у Білорусі вже нараховується, за його даними, близько 30 тисяч. При цьому Лукашенко зізнався про своє українське походження.

У нас важко розрізати людину та подивитися, росіянин це чи білорус. Я більше українець, напевно

Олександр Лукашенко

 

«У нас важко розрізати людину і подивитися, росіянин це чи білорус. Ми цього й не робимо, тому що в Білорусі змішане все: російська кров, польська, українська, єврейська, навіть татар у нас 30 тисяч живе. Білорус – це така гримуча суміш, конгломерат. Чому ж і розумні люди – бо просякли усім цим. Але це я не про себе, я про білорусів. Я більше українець, напевно», – сказав президент Білорусі.

Якщо б залишилася ядерна зброя, нами ніхто б так не понукав, як тепер – Лукашенко

Коли в Олександра Лукашенка спитали, про що він, як президент, найбільше жалкує, відповідь була відверта.

Шкодую дуже про те, що я вивів ядерну зброю з Білорусі

Олександр Лукашенко

 

«Я шкодую дуже про те, що я вивів ядерну зброю з Білорусі. Ми це зробили абсолютно безоплатно. Так, я мав виконувати домовленості, ухвалені ще до мене. Але гадаю, що у тому безладі, який тоді був, ніхто на мене надто не натиснув би. Кучма ж сказав, що ми обслуговувати її не зможемо. Сьогодні, з висоти прожитого, вважаю, що все ми б обслужили, все було б нормально, але нами ніхто б так не понукав, як тепер», – зауважив Лукашенко.

Це захисна реакція на ідеологію, яка зараз панує в Росії – експерт

Білоруські політологи помічають зміцнення незалежницької риторики з уст Лукашенка і пояснюють це реакцією на агресію Росії проти України.

«Коли Лукашенко говорить про територіальні зміни, це, скоріше, захисна реакція на ту ідеологію, яка зараз панує в Росії. На зразок тієї, що сьогоднішні незалежні республіки – це результат радянської політики,  штучні утворення, які історично ніколи не існували», – говорить політолог із Мінська Павел Усов.

На думку спостерігачів, ця прес-конференція президента Білорусі була однією з найбільш антиросійських за його 20 років при владі. Олександр Лукашенко – крім критики дій Росії в Криму та на Донбасі – скаржився, що Росія не хоче постачати в Білорусь зброю, а також, що у Москві роблять кроки, які призводять до фінансових збитків у Мінську.

До списку новин