загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 23 жовтня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

ОБСЄ: кордон з Росією перетинають багато військових

Пропускні пункти Гуково і Донецьк на україно-російському кордоні перетинає значна кількість військових в обох напрямках.

Про це сказано у звіті ОБСЄ, чиї спостерігачі знаходяться на цих пунктах.

"Спостережна місія знову спостерігає значну кількість осіб у військовій формі, які перетинають кордон в обох напрямках, деякі з них, судячи з вигляду, належать до козацьких формувань", – йдеться у повідомленні.

На цьому тижні, за даними спостерігачів, кордон перетнули 540 чоловіків і жінок у формі, у тому числі декілька козаків. При цьому зброї у них спостерігачі не помітили.

Також з України до Росії виїжджають хворі або поранені люди.

Крім того спостерігачі фіксують вивезення вантажівками вугілля з Луганської області у Росію.

 

За добу – понад 30 обстрілів сил АТО: у Дебальцевому найгарячіше

За минулу добу бойовики понад 30 разів обстріляли позиції сил АТО на Донбасі.

"Найбільша активність зафіксована на Дебальцевському, Донецькому і Маріупольському напрямках", - повідомляє Дмитро Тимчук вранці 23 жовтня у Facebook.

За даними групи "Інформаційний спротив", сталося 3 боєзіткнення українських військ із терористами - в аеропорту Донецька, поблизу н.п. Новоласпа й Харчовик.

Найбільша кількість обстрілів бойовики здійснили по позиціях сил АТО: на околицях Дебальцеве – 5 вогневих ударів; поблизу н.п.Старогнатовка, Рідкодуб – по 3 обстріли.

Також вони обстріляли блокпости й опорні пункти сил АТО поблизу н.п. Щастя, Ніколаевка, Авдіївка, Нікішино, Красногоровка, Талаковка, Павлополь.

"Вночі бойовики з РСЗВ БМ-21 Град двічі стріляли в районі Миколаївки і Дебальцево, неодноразово лунали вибухи від мінометів. За оперативною інформацією, в цьому районі діють снайперські групи бойовиків", - повідомляє прес-центр АТО.

Порошенко підписав антикорупційні закони

Президент Петро Порошенко підписав закони щодо боротьби з корупцією, ухвалені Верховною Радою 14 жовтня.

Це закони "Про Національне антикорупційне бюро України", "Про запобігання корупції", "Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів".

Про підписання цих документів повідомляє прес-служба президента вранці 23 жовтня.

Там зазначають, що запропонований президентом закон "Про Національне антикорупційне бюро" передбачає створення спеціального правоохоронного органу, який протидіятиме кримінальним корупційним правопорушенням з боку вищих посадових осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

Закон "Про запобігання корупції" передбачає комплексне реформування системи протидії корупції у відповідності до міжнародних стандартів та успішних практик іноземних держав, наголошує прес-служба президента.

Зокрема, передбачається створення Національної комісії з питань запобігання корупції.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів" встановлює механізм виявлення фізичної особи – кінцевого вигодоодержувача юридичних осіб, а також вільного доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Закон "Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки" передбачає визначення комплексу першочергових заходів, спрямованих на зменшення рівня корупції в Україні та формування бази для подальших антикорупційних реформ.

Російські "специ" поліпшують бойовикам систему радіоелектронної боротьби

На окупованій території Донбасу російські фахівці активно вдосконалюють систему радіотехнічної розвідки (РТР) і радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook

"Із цією метою в "ДНР" і "ЛНР" створено структурні підрозділи в основному з фахівців із РФ, які формально підпорядковані місцевому терористичному керівництву, але насправді мають звітність тільки перед Москвою", - пише він.

Бойовики готуються відбивати Слов'янськ і Маріуполь

Лідер донецьких бойовиків Олександр Захарченко заявив, що його угруповання має намір "відбити" у України Слов'янськ, Маріуполь і Краматорськ.

Про це заявив в четвер у Донецьку, пише РИА "Новости".

Він заявив, що незабаром можуть відновитися активні бойові дії.

"Будуть ще дуже важкі періоди військових дій. Будемо забирати Слов'янськ і Краматорськ, і Маріуполь", - заявив він.

За останню добу в АТО загинув 1 військовий

Упродовж останньої доби в зоні АТО загинув один військовий.

Про це під час брифінгу у четвер у Києві повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, ще двоє військових поранено.

Втрат у техніці немає.

Було також здійснено атаку на донецький аеропорт. Військові відбили напад.

Полторак: 80% військових готові до зими

80% особового складу готові до виконання бойових завдань у зимових умовах.

Про це журналістам повідомив міністр оборони Степан Полторак, повідомляють "Українські новини".

"Відсоток готовності - на 80% особовий склад готовий до виконання бойових завдань у зимовий період", - сказав він.

Полторак зазначив, що підготовка Збройних сил до зимового періоду включає в себе не тільки забезпечення військовослужбовців зимової уніформою, а й підготовку техніки і озброєння.

До списку новин