загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Рівненщині є своя Швейцарія та замок місцевого Дракули

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На Рівненщині розташувався заповідник "Надслучанська Швейцарія", тут біля села Губки є замок із містичною історією.

Офіційна назва замку - Губківський. Аби роздивитись його найкраще, потрібно піднятись на Соколині гори. І хоч вони невисокі, усього 35 метрів, їхні схили дуже круті.

У XV-XVI столітті Губківський замок був найбільшим у всьому Поліссі. Підвали замку були величезні. В яких знаходились і в'язниці і пивниці. Було багато господарських будівель, не рахуючи оборонних веж. А господарював у ньому сам Дракула, так кажуть місцеві. Але не відомий кровопивця з Румунії, а рідний, поліський.

Біля села Базальтове розташоване справжнє українське диво – базальтові стовпи. Такі унікальні утворення існують ще на Гавайських островах та в Ірландії. Їхній вік складно уявити.

З базальту, який тут видобувають, роблять пам'ятники, вуличну плитку, східці та підвіконня. Для особливих замовників виготовляють навіть одяг. У печах при температурі 1600 градусів базальт плавиться і стає рідким, і такий базальт можна використовувати в агресивному середовищі, тобто для костюмів космонавтів, пожежників, вулканологів. А ще рівненським базальтом вимощені головні площі у Відні, Парижі, Брюсселі, Варшаві та Москві.

До списку новин