загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Криза в Україні: Росія визнає голосування бойовиків в Донецьку та Луганську

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Депутат Російської Думи та зірка шоу-бізнесу Йосип Кобзон (праворуч) дав просепаратистський концерт в Донецьку у понеділок

Росія каже, що визнає результати спірних виборів у східній Україні, які бойовики планують провести 2 листопада.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що вибори у Донецькій та Луганській областях "будуть важливими для легітимізації влади".

Але Україна і західні уряди заявляють, що вибори не повинні відбутися. Вони звинувачують Росію в постачанні озброєння повстанцям.

Українські війська весь цей час воюють з проросійських бойовиками на сході.

Хитке перемир'я набуло чинності 5 вересня, але багато порушень вже мали місце, і ситуація досі залишається досить нестабільною.

У Києві прозахідні партії лідирують у парламентських виборах, що відбулися в неділю.

Україна закликала Росію натиснути на сепаратистів, аби вони не проводили власні вибори на сході.

Але Лавров зазначив: "Ми очікуємо, що вибори відбудуться, як і було погоджено, і ми, безумовно, визнаємо результати".

Міжнародний аеропорт за межами Донецька вже значною мірою зруйнований через військові дії

"Народні Республіки"

 

Український дипломат розповів агентству новин AFP, що підтримка Москвою виборчого процесу бойовиками  "підриватиме мирний процес".

Голосування 2 листопада - це набагато раніше, ніж було погоджено українським законодавством, яке надало відколотим регіонам обмежене самоврядування.

"Ми розраховуємо, що вибори будуть вільні і що ніхто ззовні не намагатиметься зруйнувати їх", - сказав Лавров.

Озброєні сепаратисти, які захопили урядові будівлі в Донецьку та Луганську у квітні, проголосили "Народні Республіки" в обох регіонах, лояльні до Москви, а не до Києва. Обидві області, зазвичай, називають "Донбасом".

Принаймні 3700 людей загинуло у військових діях та ще більше змушені рятуватися втечею до інших регіонів України або до Росії.

У 2008 році Росія також підтримала проросійських сепаратистів у Грузії і пізніше визнала незалежність самопроголошених регіонів.

Згідно з угодою про перемир'я, українська влада пообіцяла не притягувати до відповідальності лідерів східних бойовиків. Все ж багато українських політиків вимагають судового переслідування, обвинувачуючи повстанців у "тероризмі".

Угода також передбачала відведення "незаконних угруповань бойовиків" з України, але повстанці і надалі залишаються добре озброєними і не зрозуміло, скільки російських "солдатів-волонтерів" все ще допомагає їм.

Москва запевняє, що всі російські солдати, які воюють в Україні, є фрілансерами-волонтерами, незважаючи на те, що Україна і західні уряди стверджують, що Росія попередньо надіслала в Україну підрозділи регулярної армії.

"Війна зі сходу"

 

Кремлівський прес-секретар Дмитро Пєсков підтвердив, що Росія підтримає сепаратистські вибори, сказавши: "Росія не має необмежених важелів впливу і не варто їх перебільшувати".

"У цьому випадку основним фактором є не вплив Росії, а рішення, прийняте керівництвом цих республік, цих народів", - сказав він.

Високопосадовець українського МЗС, Дмитро Кулеба, сказав AFP, що Москва ставить під загрозу угоду про припинення вогню, підписану в Мінську.

"Наміри Росії прямо суперечать Мінському договору, підривають узгоджений процес деескалації та мирного вирішення і продовжують послаблювати довіру до неї (Росії) як надійного міжнародного партнера", - сказав він.

Президент України Петро Порошенко  провів у вівторок паралелі між Другою світовою війною та конфліктом на Донбасі, кажучи: " Цей раз (війна) з'явилася не з Заходу, а зі Сходу. Вперше за 70 років ми знову повинні захищати Україну, її територіальної цілісність і свободу".

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин