загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи включається у спеціальний стаж робота за сумісництвом у школі?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи включається у спеціальний стаж працівникові освіти період роботи за сумісництвом у школі? Основним місцем роботи був райвідділ освіти, де я працювала методистом.

Ганна Гончаренко. Жовті Води

Шановна Ганно Валеріївно, умови призначення пенсії за вислугу років і особи, що мають право на цей вид пенсії, визначені ст. 51-55 Закону «Про пенсійне забезпечення» №1788.

Зокрема, ст. 51 цього Закону визначено, що пенсії за вислугу років встановлюються окремим категоріям громадян, зайнятим на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності або придатності до настання віку, що дає право на пенсію за віком.

Згідно з п. «е» ст. 55 Закону №1788 право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я і соціального забезпечення за наявності спеціального стажу роботи від 25 до 30 років по переліку, що затверджується в порядку, визначуваному Кабінетом Міністрів, незалежно від віку. Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я і соцзахисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджений Постановою КМУ №909 від 04.11.1993 р.

Вказаним Переліком посада методиста районного відділу освіти не передбачена. Відповідно до законодавства періоди роботи особи, що працює за сумісництвом, зокрема, на роботах, передбачених Переліком, не зараховуються у спеціальний стаж роботи, що дає право на пенсію за вислугу років.

До списку новин