загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи можна оформити стаж, якщо не сплачував внески?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 1990-ті роки я була приватним підприємцем, зареєстрована в податковій інспекції, але до Пенсійного фонду внески не сплачувала. Чи можна якимсь чином оформити стаж за ці роки?

Євгенія Осокіна. Дніпропетровськ

Шановна Євгеніє Василівно, відповідно до чинного законодавства документами, підтверджуючими стаж, є трудова книжка і дані персоніфікованого обліку.

Для приватних підприємців встановлений особливий перелік документів. Згідно з порядком надання і оформлення документів для призначення та перерахунку пенсії період здійснення фізичною особою підприємницької діяльності за спрощеною системою оподаткування до 01.01.2004 р. підтверджується спеціальним торговельним патентом, або свідоцтвом про сплату єдиного податку, або патентом про сплату фіксованого розміру прибуткового податку з громадян, або довідкою про сплату страхових внесків; а з 01.01.2004 р. — даними персоніфікованого обліку за інформацією відділу персоніфікованого обліку.

Час роботи осіб, які займалися підприємницькою діяльністю, заснованою на приватній власності, за період до 1 травня 1993 року, зараховується у трудовий стаж за наявності довідки Пенсійного фонду України про сплату страхових внесків.

До списку новин