загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Євген Кисельов: З приводу «виборів»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Так звані вибори на частині територій Донецької і Луганської областей, які зараз перебувають під контролем озброєних проросійських сепаратистів, «виборами», на мій погляд, можна називати тільки обрамивши це слово жирними лапками.

Таке навіть старому Чурову не снилося: вибори без виборчих комісій, без списків виборців, без хоча б формальних передвиборних процедур, не кажучи вже про конкуренцію. Вибори, на яких можуть голосувати навіть люди з російськими паспортами. Вибори, на яких можна голосувати через Інтернет.

Черги до виборчих дільниць, де для тих, хто проголосував, підготована морквочка - у прямому сенсі слова - в мережі викладено безліч фотографій, де видно купи мішків з морквою, картоплею, капустою, цибулею за символічною ціною: 1 гривня - приблизно три рублі - за кілограм. Крім моркви, молодих чоловіків на виборчих дільницях чекають також інші «приємні сюрпризи». Їм вручають повістки про призов у збройні загони сепаратистів - «ЛНР» і «ДНР», судячи з усього, почало гостро бракувати живої сили.

Один із польових командирів сепаратистів організував виборчу дільницю прямо в 9-поверховому будинку в передмісті Донецька, з даху якого його бійці ведуть вогонь по розвалинах Донецького аеропорту, що залишається в руках українських військових - щоб бійцям, мовляв, не відлучатися надовго з вогневих позицій. А в будинку, як і раніше, живуть мирні громадяни...

При цьому російські ЗМІ повідомляють про якихось іноземних спостерігачів, які підтверджують, що вибори нібито проходять чесно-благородно. Які до біса, міжнародні спостерігачі, хочеться запитати, коли весь світ - і США, і Євросоюз, і НАТО - відмовляється визнавати ці вибори законними і критикує Росію за те, що вона зайняла абсолютно протилежну позицію?! Іноземні спостерігачі, мені здається, це якісь «поручики Кіже» нашого часу. Або самозванці на кшталт німецького псевдопрофесора Лоренца Хага, схвальні заяви якого на підтримку політики Путіна часто цитували прокремлівські ЗМІ, поки журналісти «Дойче Велле», провівши власне розслідування, не з'ясували, що цей Хаг - ніхто, мильна бульбашка.

ОБСЄ спростовує повідомлення, що якісь її представники нібито ведуть моніторинг сьогоднішніх «виборів».

Проте в Інтернеті з'явилася інформація, що кілька ультраправих і ультралівих європейських політиків - називають імена італійця Алессандро Мусоліно, австрійця Евальда Штадлера, бельгійця Франка Крейельмана - дійсно з'явилися на підконтрольній сепаратистам території і намагаються виступати в ролі спостерігачів від імені ними ж створеної організації-клону ОБСЄ, яку називають АБСЕ - чи то «асоціацією», чи то «агентством» з безпеки і співробітництва в Європі. Що ж, не сьогодні помічено, що європейські ультра-радикали нерівно дихають до путінського режиму.

Все це було б смішно, коли б не було так сумно.

Річ у тім, що Захід неминуче розглядатиме підтримку Москвою виборів у «ЛНР» і «ДНР» як новий крок Москви, спрямований на ескалацію конфлікту в Україні, а також як серйозне порушення мінських домовленостей. Про це вже заявив, зокрема, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. У свою чергу, це призведе до нових санкцій проти Росії.

Але найсумніше полягає в тому, що у Путіна в голові мабуть, якийсь інший план. Не виключено, що вже дуже скоро він спробує скористатися результатами «виборів» для розширення російського втручання, у тому числі і військового, на сході і південному сході України - наприклад, посилаючись на прохання нібито легітимних новообраних властей «ДНР» і «ЛНР». А це означає, що попереду, на жаль, може бути нова війна.

P.S. Надвечір 2 жовтня в мережі з'явилося безліч повідомлень, що з РФ на контрольовану сепаратистами територію Луганської та Донецької областей у небаченій кількості перекидається військова техніка. 

До списку новин