загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нацбанк "відпускає" курси валют і сподівається на стабільність

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На думку голови НБУ, ринковий курс долара приблизно відповідає фіксованому.

Національний банк України знову повертається до плаваючого валютного курсу. Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева.

Пильний нагляд за курсам гривні, долара і євро продовжиться. Валюту щодня продаватимуть на аукціонах, однак уже не за єдиним курсом у 13 грн за $ 1, як раніше. Бо, кажуть, стара схема із цільовим продажем працювала не надто ефективно.

У Нацбанку вважають, що фіксованим курсом і цільовим продажем грошей надто часто користувалися спекулянти. При цьому НБУ витратив на підтримку гривні більше $ 1 млрд за минулий місяць.

Тепер курс, каже глава Нацбанку, визначатимуть щодня. А продаватимуть валюту за принципом аукціону: хто з банків готовий купити її дорожче – той її й отримує. 

За допомогою нової схеми, кажуть у НБУ, хочуть досягти справжнього ринкового курсу, який би влаштовував і людей, і банки. Сама Гонтарева оптимальним називає курс, близький до 13 гривень.

"У нас є ліміт на 88 банків. Тобто кожен із них приходить і купуватиме. Курс у нас буде формуватися вранці", - пояснила керівник Нацбанку.

До списку новин