загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мінсоцполітики призначило матеріальну допомогу 45 тис. сімей переселенців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із загальної кількості взятих на облік сімей за допомогою звернулися 63,4 тис. сімей.

Міністерство соціальної політики України в рамках виконання урядового рішення про надання адресної матеріальної допомоги вимушеним переселенцям з Автономної Республіки Крим і зони проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, взяло на облік 68,6 тис. сімей-переселенців (близько 120 тис. осіб) і призначив адресну допомогу 44,88 тис. таких сімей.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінсоцполітики, із загальної кількості взятих на облік сімей за допомогою звернулися 63,4 тис. сімей.

За рішенням уряду, щомісячна адресна допомога виділяється для покриття витрат на проживання та оплату житлово-комунальних послуг. Допомога буде виплачуватися в таких розмірах: для непрацездатних (пенсіонери, інваліди, діти) - 884 грн на особу (члена сім'ї); для працездатних - 442 грн на особу (члена сім'ї). Загальна сума допомоги на сім'ю буде розраховуватися як сума розмірів допомоги на кожного члена сім'ї і не може перевищувати 2 тис. 400 грн.

Механізм виплати щомісячної адресної допомоги передбачає, що працездатна людина не повинна стати утриманцем держави. Якщо у складі сім'ї, якій призначено грошову допомогу, є люди працездатного віку, які протягом двох місяців з дня призначення виплати допомоги не працевлаштувались, в тому числі за сприяння державної служби зайнятості, або перебувають у трудових відносинах з роботодавцями на тимчасово окупованій території України або в районах проведення АТО, але фактично не працюють, розмір допомоги для них на наступні два місяці зменшується на 50%, а на подальший період допомога припиняється.

Українські та міжнародні відомства регулярно інформують про кількість переселенців. За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, в Україні офіційно зареєстровано понад 380 тис. вимушених переселенців з Криму та зони проведення АТО. За даними уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, загальна кількість переселенців становить майже 400 тис. осіб. За інформацією ООН, в Україні 402 тис. внутрішніх переселенців і 427 тис. - біженців у сусідніх країнах.

Після проведення незаконного референдуму в Криму і анексії півострова Росією з квітня поточного року на території Луганської і Донецької областей орудують озброєні бойовики, в тому числі фінансовані Росією. З квітня поточного року в Донецькій і Луганській областях ведеться антитерористична операція.

До списку новин