загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Криза в Україні: Повстанці стверджують, що Порошенко розірвав мирну угоду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проросійські сепаратисти у Східній Україні звинуватили президента Петра Порошенка у скасуванні угоди, спрямованої на припинення місяців війни.

Це було їхньою реакцією на заклик Порошенка скасувати часткову самостійність, надану двом східним областям як частину угоди про припинення вогню.

Глава української держави і західні держави стверджують, що голосування сепаратистів, яке відбулося на Сході в неділю, порушило Мінську угоду.

Він розпорядився про надання підкріплення ключовим містам на випадок нападу сепаратистів.

Понад 4000 осіб померли у східній Україні від початку конфлікту у квітні, а європейська спостережна місія ОБСЄ застерегла, що з численними фактами обстрілів "кровопролиття" триває .

Росія визнала недільне голосування, яке затвердило Олександра Захарченка лідером сепаратистів у Донецьку

Один цивільний загинув і декілька поранено під час мінометного обстрілу Донецька в середу. Сутички також лунали довкола аеропорту Донецьк, як стверджує агентство новин AFP, де урядові сили протистоять атакам повстанців.

Хоча  Петро Порошенко переконує, що він не відмовився від мирного плану, але повідомив, що Україна мусить бути здатною відбити імовірні атаки та не допустити "поширення цієї ракової пухлини".

Росія визнала результати недільного голосування, яке привело сепаратистського лідера Олександра Захарченка, 38, до присяги у якості президента самопроголошеної Донецької народної республіки.

Ігор Плотніцький, 50-річний радянський офіцер у відставці, був оголошений президентом у сусідній Луганській області.

Україна і ЄС заявляють, що голосування мало бути організованим 7 грудня центральною владою у Києві. Німеччина заявила, що визнання Росією недільних "вкрай сумнівних" виборів було "незрозумілим кроком'"

У спільній заяві в середу дві самопроголошені республіки повідомили, що Порошенкове "одностороннє" рішення про скасування закону, що надає їхнім регіонам спеціальний статус", по суті поставило крапку на Мінській угоді 5 вересня.

Є побоювання, що низький рівень насильства, як результат укладання угоди в Білорусії, може збільшитись знову.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг повідомив у вівторок, що нещодавно було помічено, як російські війська пересувалися до кордону з Україною і Москва продовжує тренувати сепаратистів. Також є інформація про перекидання військ у межах районів підконтрольних сепаратистам.

Проте, в той час як Мінська угода розпадається, перша частина домовленостей про відновлення постачання російського газу до України була реалізована минулої п'ятниці.

Російський державний газовий гігант "Газпром" заявив, що отримав $ 1.54 мільярда доларів (€ 1,2 млрд.) від  "Нафтогазу" України як перший внесок для виплати $3,1 млрд боргу за газ, датованого ще кінцем минулого року. Постачання газу для України було вимкнено у червні через суперечку з приводу заборгованості і різкого підвищення ціни на газ.

Росія у березні приєднала собі півострів Крим, що на півдні України, після того, як акції протестів у Києві усунули від влади проросійського Президента Віктора Януковича, що спонукало сепаратистів захопити Донецьку та Луганську області на Сході.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин