загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Черкасах відкрили виш для пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Черкасах взялись за навчання сивочолих. Для них у місті відкрили спеціальний заклад – "Університет третього віку". Гризти граніт науки дають там усім охочім. Заняття проводять у закладі щодень. Старенькі вивчають з десяток дисциплін – від комп’ютерної грамотності до юриспруденції. Більше розповість Юлія Доброскок. Тут не видають студентських та не відправляють на канікули. І, навіть, вступних іспитів тут не складають. За перепустку до "Університету третього віку" лише бажання та гарний настрій.

Вальс, танго, фокстрот та самба. Олександр Антонович двічі на тиждень ділиться із вихованцями своїми танцювальним знаннями. Його студентки, хвалиться, дуже здібні.

Олександр Ковальчук, хореограф: "Они пришли не зная ничего о танцах. Лишь некоторые в детстве занимались. Ну естественно на голове не танцуем – у нас уже не тот возраст".

Вікторія разом із сивочолими малює, різьбить, ліпить та клеїть. Дівчина навчає стареньких сучасного дизайну. А ось у цьому класі навчають правознавству.

Таїсія Острівна, викладач правознавства: "Питання різноманітні: житлові, по субсидіях по заповітах, земельних питаннях".

Насичена програма й на факультеті "Комп’ютерної грамотності". Пані Надія опановує матеріал лише другий місяць. Від лекцій, каже, неабияка користь.

Надія Головченко, студентка "Університету третього віку": "Я нічого не вміла, навіть мишки тримати. Зараз вмію зберігати документи, вирізати.

"Університет третього віку" відкрили у приміщенні Соснівського терцентру. Нині тут навчається вже з півсотні сивочолих. Факультети для них створили найрізноманітніші.

Альона Щербак, директор ТЦ Соснівського району: "Вивчали проблематику людей, їхні вподобання. Виходячи з цього формували факультети".

За викладачів тут соціальні педагоги та волонтери. Їх штат постійно збільшують. Диплом про закінчення "універу" сивочолим студентам не видають. Лише сертифікати – на згадку.

https://www.youtube.com/watch?v=Z8xXQiuf3ZY

До списку новин