загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Президент України надсилає ще більше військовослужбовців на Схід

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Київ, Україна - президент України повідомив про додаткові війська, які були надіслані на Схід, де лютують бойові дії між урядовими силами і проросійськими сепаратистами.

Петро Порошенко заявив, що підрозділи  будуть захищати міста, які знаходяться під контролем уряду, від посягань ворогів.

Його висловлювання надійшли в час, коли українські силовики заявили на минулих вихідних про те, що Росія  активізувала передислокацію військ та військової техніки до бойовиків сепаратистів. Москва заперечує надання підтримки бойовикам.

"Були створені декілька нових підрозділів, що дасть нам можливість відбити можливі напади в напрямку Маріуполя та Бердянська, Харкова і районів півночі Луганської та Дніпропетровської областей", - сказав Петро Порошенко, згідно з повідомленням на сайті глави держави.

Напруга різко зросла на вихідних, коли бойовики провели вибори, які засудили Захід та Україна, назвавши їх незаконними та дестабілізуючими.

"Останнім часом, підтримувані Росією сепаратисти публічно заявили про свій намір збільшити обсяги територій підконтрольних бойовикам. Ми рішуче засуджуємо постійні атаки сепаратистів у Маріуполі та Дебальцево і довкола аеропорту Донецька", - прес-секретар Державного департаменту США  Джен Псакі заявила журналістам у Вашингтоні.

"Будь-які спроби пройти далі вглиб держави стануть черговим порушенням суверенітету і територіальної цілісності України і грубим порушенням Мінських угод, підписаних Росією, Україною і сепаратистами", - додала вона, маючи на увазі перемир’я, якого було досягнуто у вересні, яке постійно порушується сепаратистами.

Український та західні уряди стверджують, що  недільне голосування ставить під загрозу угоду про перемир’я, яка передбачала місцеві вибори по всій території Сходу, але у відповідності з українським законодавством. Росія, втім, швидко заявила про свою підтримку голосування.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, підкреслюючи своє невдоволення стосовно того, що, як вона сказала, було роллю Росії у цьому конфлікті, заявила у вівторок, що поки що не бачить підстав  скасовувати санкції Європейського Союзу проти Москви. Ангела Меркель заявила про те, що вона сподівається на дипломатичне вирішення української кризи, а також додала, що голосування показує, "як важко навіть зберегти досягнуті угоди, з огляду на нелегітимні вибори".

У вівторок зранку лідер сепаратистів у Донецькій області Олександр Захарченко, 38, склав присягу у якості лідера самопроголошеного сепаратистського регіону.

Він був урочисто інавгурований  у театрі, який ретельно охоронявся, у  Донецьку - головній твердині підконтрольної сепаратистам території, яку сепаратисти називають Донецькою Народною Республікою.

Захарченкові вибори були, значною мірою, формальністю, оскільки проти нього не виставили сильних кандидатів, але повстанців кажуть, що голосування надає їм мандат реалізовувати свої сепаратистські завдання.

Захарченко з'явився на сцені після того, як чотири козаки з шаблями внесли в приміщення прапор Донецької Народної Республіки. Він склав посадову присягу, поклавши свою руку на Біблію, під аплодисменти та свист присутньої аудиторії, багато представників котрої мало на собі камуфляжний одяг та носили автоматичні гвинтівки.

Депутати від Росії та самопроголошеної грузинської республіки Абхазії, незалежність котрої визнана лише Росією, та три інші країни пізніше також приєдналися на сцені. Російський парламентарій Олексій Журавльов привітав Захарченко, заявивши: "Росія від свого не відступиться".

Післяінавгураційні заходи включали традиційну російську танцювальну групу під керівництвом виконавця у костюмі ведмедя. 

Інавгурація співпала з вихідним днем, приуроченим до Дня російської єдності, який спровокував мітинги по всій країні, включаючи Москву, де поліція нарахувала 75000 учасників.

Марш у центрі столиці відбувся з транспарантами, що проголошували: "Крим наш" та "Новоросія, ми з тобою". Територію сепаратистів часто називають цим іменем, що означає нова Росія та відображає поширену думку, що Східна Україна з історичної та етнічної точки зору є частиною Росії.

Мітинги в центрі Москви об'єднали основні політичні сили, але ультранаціоналісти провели окремий марш у кілька тисяч на околицях міста в Любліно. Поліція заарештувала кількох демонстрантів, які намагалися розпалити багаття.

 

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин