загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тільки військові дії повернуть Донбас Україні - The Economist

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Після "виборів" Донбас перетворився на невирішений "заморожений конфлікт" на кордоні з Росією, йдеться у статті видання The Economist.

Україна, яка втратила Крим цієї весни, знову зазнала втрати. Бойовики провели "вибори", які засудили Америка, Європейський Союз та ООН. Росія привітала голосування на Донбасі, але утрималася від їх офіційного визнання. Влада Києва стверджує, що дипломатія працює. Але насправді, тільки військові дії можуть повернути тепер території, які тримують бойовики. Таке завдання не стоїть перед українською армією. Про це пише The Economist.

У НАТО визнали, що східна Україна стає одним з невирішених "заморожених конфліктів" біля російських кордонів.

Для повстанців проведені "вибори" стали приводом для святкування. Інавгурація електрика Олександра Захарченка в якості глави самопроголошеної так званої "Донецької народної республіки" пройшла в оперному театрі, після виступав фольклорний ансамбль - це були танці людини в костюмі ведмедя і дітей, які читають вірші про їхнього нового лідера. Ці "вибори" дозволять Кремлю стверджувати, що Київ буде мати справу безпосередньо із Захарченком та його колегою в Луганську - Ігорем Плотницьким. Вони також дадуть Москві можливість обійти питання фінансової допомоги і допомоги у забезпеченні безпеки.

Мешканці Донбасу, які прийшли на голосування висловлювали ентузіазм по відношенню до їх нових лідерів, а, головним чином, - презирство до старих. Український уряд втратив будь-який авторитет серед цього населення. Із тих пір регіон перейшов на "московський час".

До чиновників регіону приходить розуміння відповідальності. Україна припинила виплати пенсій на окупованих територіях. Бойовики обіцяли більш високу заробітну плату, але поки не виконали цього. "Республіки" повинні побудувати уряд із нуля, і відновити інфраструктуру після війни.

Хоча угода про припинення вогню не зупинила бойових дій, але скоротила їх інтенсивність. Багато жителів повернулися, відкрилися закриті влітку деякі магазини і ресторани. Але "вибори" можуть порушити рівновагу. Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність скасувати особливий статус Донбасу. Він також надав підкріплення кільком східним містам, щоб попередити будь-які атаки бойовиків. НАТО стверджує, що російські війська залишаються всередині східних регіонів України. Бойовики хочуть повернути ті території, які вони втратили цього літа. Деякі зі спірних районів мають вирішальне значення для довгострокового виживання "республік", в тому числі портове місто Маріуполь та електростанція на півночі від Луганська. Питання не в тому, чи зроблять вони (бойовики - ред.) наступний крок, питання в тому - коли.

До списку новин