загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виставка скульптури зі скла Альберта Балабіна в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 13 листопада 2014 року у залах Національного музею українського народного декоративного мистецтва представлена розширена експозиція творів видатного київського художника А. Балабіна до 80-річчя від дня народження. Це скульптурні твори та експериментальні композиції зі скла та кришталю. Мистецтво Альберта Григоровича Балабіна – явище унікальне. Він однаково майстерно працював як художник, створюючи ескізи своїх майбутніх творів, і як майстер-склодув, втілюючи образи в матеріалі, віртуозно володіючи склодувною трубкою і пінцетом, ножицями і щипцями для обробки скла. На відміну від багатьох інших художників, він самостійно, без допомоги майстрів-склодувів, здійснював задумані проекти, створював унікальні зразки, які належать до раритетних. Колекція нашого музею нараховує понад 120 високохудожніх авторських творів кінця 1960-х – початку 1990-х років.

Творчий доробок А. Балабіна багатогранний. Це анімалістична скульптура, пластичні об'єми, декоративно-просторові композиції. У своїй творчості художник звертався до скарбниці українського народного мистецтва, зокрема гутництва XVII–XVIII ст., українського фольклору.

Альберт Балабін плідно працював і в галузі архітектурно-просторових композицій, які прикрашають виставкові павільйони Національного виставкового центру України. Це композиції і фонтани, виконані з кольорового і безбарвного кришталю.

Художнє скло А. Балабіна високо цінується завдяки оригінальності задуму та бездоганному технічному виконанню. Його твори зберігаються в музеях і приватних колекціях. Він був постійним учасником Міжнародних симпозіумів гутного скла, які проводились у Львові, брав участь у найпрестижніших виставках і промислових ярмарках як в Україні, так і за її межами.

Експозиція творів художника є даниною пам'яті і глибокої поваги до Великого Майстра.

До списку новин