загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"ЛНР" просить у Києва пенсій і визнає мешканців Донбасу громадянами України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Терористична організація «Луганська народна республіка» опублікувала звернення до керівництва України з проханням не припиняти соціальні виплати населенню на території, контрольованій їхніми бойовиками та бойовиками "ДНР".

Як йдеться у повідомленні "ЛНР", відмова уряду від соціальних зобов'язань перед жителями Донецької і Луганської областей, які перебувають на непідконтрольних Києву територіях, стане зашморгом для людей.

"Багатьом нашим старикам, інвалідам і матерям доводилося регулярно їздити з Донецька, Луганська, Макіївки, Горлівки, інших міст і сіл Донбасу на території, підконтрольні українській владі, щоб оформляти належні їм за законом виплати. Якщо Київ вирішить припинити соцвиплати, то оголосить війну не озброєним людям, а власним громадянам, при цьому найбільш незахищеними з них", - йдеться в зверненні.

У зв'язку з цим так звана "ЛНР" звертається до президента України Петра Порошенка, депутатів Верховної Ради, до членів Кабінету міністрів України із закликом «не прирікати людей похилого віку і всіх нужденних Донбасу на голодну смерть і злиденне існування, особливо напередодні настання зими".

Також у повідомленні міститься звернення до європейських політиків, громадських працівників і правозахисників з проханням вплинути на владу України з метою відмовитися від згубного кроку.

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада Кабінет міністрів України прийняв постанову про фінансування бюджетних установ та здійснення соціальних виплат населенню тих районів Луганської та Донецької областей, які не підконтрольні українській владі. В уряді зазначають, що громадянам дали час до 1 грудня. Якщо пенсіонер хоче і далі отримувати пенсію - він повинен виїхати на контрольовану територію, зареєструватися як переселенець, жити там і отримувати соцвиплати. Якщо ж не виїде - пенсію йому нарахують, але отримати він її зможе тільки тоді, коли його регіон буде звільнено.

Як заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, доти, поки території Донецької та Луганської областей контролюватимуться самозванцями, центральний бюджет не буде туди направляти гроші.

«Підуть геть з території Донецька та Луганська російські терористи, ми повернемо контроль над територіями і виплатимо персонально кожній людині ту соціальну пільгу, на яку вона має право. Сьогодні платити гроші на цій території, означає, що гроші не дійдуть до людей, їх вкрадуть російські бандити, і це ніщо інше як пряма підтримка російського тероризму», - сказав глава уряду.

Він нагадав, що відповідно до мінських домовленостей, Росія повинна була припинити підтримку терористів, а Україна - відновити контроль над територіями. «Виконайте домовленості, очистіть територію від цієї зарази, яку ви завезли, і не робіть людей заручниками своїх імперських амбіцій, бо люди страждають», - сказав Яценюк.

До списку новин