загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Етнографічно-екологічна виставка „Нелегка ноша або Все своє ношу з собою”* відкрилася у Волинському краєзнавчому музеї

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На виставці експонується народна ноша першої половини ХХ століття, виготовлена з природних матеріалів (кошики, коробки, сумки-навіски, вузлики, торбини, скриньки тощо). Представлені сумки і засоби перенесення багажу 1950-1990-х років. Серед них – дорожні чемодани, шкільні портфелі, дипломати, туристичні рюкзаки, господарські сумки, чоловічі та жіночі вихідні і ділові сумки тощо. Окремий розділ присвячений сумкам, створеним в етно- та еко-стилі.

Під час представлення виставки про різні аспекти побутування народної ноші розповіли присутнім Світлана Чибирак ‒ завідувач Музею етнографії Волині та Полісся Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Наталія Градиська – член Спілки дизайнерів України, викладач Луцького центру професійно-технічної освіти. Говорили про сумку, як елемент матеріальної культури історичної епохи, як реквізит найрізноманітніших професій і занять, як невід᾿ємну річ гардеробу, виразник соціального становища та мистецьких вподобань людини.

Увагу присутніх акцентували на екологічних сумках, як необхідному атрибуті суспільної культури життя. Мета заходу ‒ привернути увагу громадськості до проблем забруднення навколишнього середовища поліетиленовою продукцією та демонстрація альтернативної.

Виставка створена у співпраці науковців відділів етнографії та природи Волинського краєзнавчого музею. Матеріальні пам᾿ятки доповнені відповідно підібраними світлинами. Відвідувачам пропонуємо переглянути фільм „Щоб земля дихала”, створений Волинським телебаченням за сценарієм Оксани Гаврилюк, старшого наукового співробітника відділу природи Волинського краєзнавчого музею.

Запрошуємо на інтерактивні екскурсії, майстер-класи, екологічні години. *Ноша – речі, які хтось несе або які призначені для перенесення.// Усе те, хтось зобов’язаний здійснювати, виконувати.„Все своє ношу з собою ” (Omnia mea mecum porto) ‒ Розум ‒ головнебагатство людини.

Людмила Мірошниченко-Гусак,завідувач відділу етнографіїВолинського краєзнавчого музею

До списку новин