загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україна почала видобувати газ у Єгипті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Нафтогаз» увів в експлуатацію першу чергу газопроводу на території Єгипту. Це дало змогу впродовж двох останніх місяців видобути майже 20 млн куб. м газу.

НАК «Нафтогаз України» розпочав видобуток природного газу в Єгипті. Вже є перші результати. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, зазначається, що у вересні поточного року в рамках реалізації проекту з видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East у Західній пустелі Арабської Республіки (Єгипет) було введено в експлуатацію першу чергу газопроводу та здійснено облаштування родовищ.

«Це дозволило розпочати видобуток природного газу в обсязі близько 300 тис. куб. м. на добу. Протягом вересня – жовтня цього року вже видобуто 19 млн куб. м. «блакитного» палива» - підкреслюється у повідомленні.

При цьому зауважується, що загалом в рамках єгипетського проекту було пробурено 16 пошукових, 12 розвідувальних та 12 експлуатаційних свердловин, розвідано 7 нафтогазових родовищ, з яких на 4 розпочато видобуток.

«У 2015 році планується завершення будівництва технологічної інфраструктури на родовищах та введення в експлуатацію трубопроводів, завдяки чому стане можливим підключення решти продуктивних свердловин та вихід на рівень видобутку до 950 т. (зараз – близько 740 т.) нафти та 700 тис. куб. м. газу на добу» - наголошують у компанії.

Примітно, за попередньою оцінкою видобуток нафти на концесійній території Alam Еl Shawish East за 2014 рік може скласти до 260 тис. т., що становить 11-12% від річного видобутку нафти в Україні.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Укргазвидобування» вже третій місяць поспіль нарощує видобуток природного газу.

Катерина Ляшевська

До списку новин