загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Митрополит УПЦ (МП) відкликав підпис під меморандумом про єдину і помісну церкву

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій УПЦ (МП) відкликав свій підпис під меморандумом про єдину Україну і єдину українську помісну православну церкву, підписаний представниками різних християнських церков у Рівному. Про це йдеться у заяві Варфоломія, розміщеній на офіційні сторінці Рівненської єпархії УПЦ (МП) у середу, 19 листопада.

«13 листопада представники деяких християнських конфесій Рівненської області підписали так званий меморандум, один із пунктів якого мав призвести у майбутньому до мирного врегулювання релігійних конфліктів. Ознайомившись з ним, багато представників духовенства і простих віруючих єпархії сприйняли підписаний меморандум як зраду православної віри. Прихильники УПЦ КП, грубо порушують пункт № 4 меморандуму, в якому мова йде про припинення захоплень православних храмів. Виходячи з вищевказаного, я відкликаю свій підпис під меморандумом як документом, який не приніс миру і стабільності для православних віруючих Рівненщини», – мовиться у повідомленні Варфоломія.

Як повідомив Радіо Свобода прес-секретар Рівненської єпархії УПЦ КП Василій Рудніцький з посиланням на достовірні джерела, після підписання меморандуму митрополити УПЦ (МП) – Рівненський і Острозький Варфоломій та Сарненський і Поліський Анатолій – були викликані до Києво-Печерської лаври, де їм винесли сувору догану та поставили вимогу про відкликання своїх підписів.

Священики Київського патріархату припускають, що така реакція може спонукати прихильників УПЦ (МП) на Рівненщині до різноманітних провокацій, «провини за які знову будуть перекладені на Київський патріархат».

Меморандум підписали 13 листопада очільники митрополій і єпископатів УПЦ, УПЦ КП, УАПЦ та єпархії УГКЦ на Рівненщині. Підписанти засудили дії Росії як агресора та інших держав щодо захоплення території України і зазіхання на цілісність і державний суверенітет України, а також розпалювання міжрелігійної ворожнечі і захоплення православних храмів однієї конфесії іншою. Київська митрополія УПЦ (МП) в особі голови Інформаційного відділу УПЦ (МП) єпископа Климента висловлювала обурення, заявляючи про захоплення храмів, і звинуватила у всіх негараздах Київський патріархат.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, до підписання меморандуму очільників місцевих єпархій УПЦ (МП), УПЦ-КП, УАПЦ та екзархату УГКЦ підштовхнула обласна держадміністрація, яка ще місяць тому запропонувала узгодити текст меморандуму.

До списку новин