загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держава стимулюватиме житлове будівництво на селі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В українців, котрі проживають у сільській місцевості, з'явилася надія на допомогу держави при будівництві житла. До Коаліційної угоди було внесено питання відновлення підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

Влада має намір відновити програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». Відповідні поправки були внесені до проекту Коаліційної угоди. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, посилаючись на звернення Ради асоціації «Власний дім» до високопосадовців.

Примітно, за даними асоціації, з 1998 року по сьогоднішній день за допомогою цієї програми кредити отримали майже 94 тисячі сімей на загальну суму 1,13 млрд грн (гроші державного та місцевих бюджетів). За ці кошти було введено в експлуатацію більше 1,5 млн м кв житла, газифіковано більше 73 тисяч садиб. Однак, майже 70 тисяч сімей, які також виявили бажання взяти участь у програмі «Власний дім», не змогли реалізувати своїх намірів через відсутність вже 5 років загального фонду фінансування програми. «Фактично весь цей час програма фінансувалася лише за рахунок повернутих кредитних коштів» - підкреслюється у повідомленні.

Тож, асоціація переконана, що відновлення програми «Власний дім» стане надійною опорою для тисяч сімей у вирішенні їх житлових питань. І у цьому контексті наголошує на важливості приділити увагу кожній сім’ї, яка потребуватиме такої підтримки від держави. Також зауважується, що досягнути цього буде можливо за умови сталого фінансування програми.

Нагадаємо, Програма «Власний дім» розроблена відповідно до Указу Президента України від 27.03.1998 року №222. «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» та діє з метою фінансової підтримки індивідуальним забудовникам шляхом надання їм довгострокових (до 20 років, а молодим сім’ям (мати (батько) віком до 35 років) – до 30 років) кредитів для спорудження індивідуальних житлових будинків та надвірних підсобних приміщень.

Катерина Ляшевська

До списку новин