загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Росія застерігає США не озброювати українські сили проти проросійських бойовиків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Москва завдала удару у відповідь на пропозицію американського чиновника в момент, коли віце-президент США Джо Байден прибув в українську столицю для переговорів

Джо Байден взяв участь в офіційній церемонії, мер Києва Віталія Кличко (ліворуч) фігурував поблизу. Фото: Валентин Огіренко/ Reuters

Росія застерегла США щодо поставок зброї для українських сил, що воюють з проросійськими сепаратистами на сході України за декілька годин до того, як віце-президент США Джо Байден мав прибути до Києва в четвер.

Україна звинуватила Володимира Путіна в поводженні з її територією на кшталт "ігрового поля", намагаючись розв'язати повномасштабну війну, що представлятиме ще більш широку загрозу країнам НАТО.

Офіційний речник МЗС Росії Олександр Лукашевич заявив в Москві, що пропозиція американського чиновника у Вашингтоні щодо необхідності розглянути питання про надання зброї Україні, в якій проросійські бойовики ведуть боротьбу з урядовими військами з квітня, подає "дуже серйозний сигнал".

Лукашевич застеріг від "серйозних змін в політиці адміністрації (США) по відношенню до конфлікту» в Україні.

"Це (буде) прямим порушенням досягнутих домовленостей, у тому числі (домовленостей досягнутих) за участі США", - сказав він.

США підтримують Київ у його боротьбі проти проросійських сепаратистів у двох східних регіонах і наклали санкції на Росію через її політику.

У Вашингтоні офіційний представник держдепартаменту Джеффрі Ратке заявив, що Сполучені Штати "продовжують аналізувати, як найкраще підтримати Україну" і "на столі  для розгляду є все", включаючи допомогу летальною зброєю. "Я думаю, що якщо ми говоримо про дестабілізацію, ми повинні розпочати з дій Росії і сепаратистів, яких підтримує Росія", - додав Ратке.

Москва підтримує сепаратистів, але заперечує, що постачає ополченцям  зброю і війська в ході конфлікту, в якому, за словами ООН, загинуло більше 4300 людей з середини квітня.

ООН заявляє, що смертність у конфлікті виросла за останні вісім тижнів, незважаючи на припинення вогню, яке було затверджене в мінському протоколі, підписаному 5 вересня  Росією, Україною і сепаратистами з українських сепаратистських регіонів: Донецької та Луганської області. 

Швейцарський дипломат Хайді Тальявіні з Організації з безпеки і співробітництва, посланник Європи до Тристоронньої Контактної групи з питань України, процитував повідомлення про нові військові приготування. "Перспективи, як і раніше, похмурі,"- сказала вона.

Кандидатура Барака Обами, на заповнення другого місця у Державному департаменті, Ентоні Блінкен, сказав на слуханнях у Конгресі в середу:

"Я вважаю, що, враховуючи серйозні російські порушення договору, який вона підписала ... що єдина річ, яка може, будемо на це сподіватися, змусити їх двічі подумати і утримати від подальших дій - це зміцнення потенціалу українських сил, в тому числі оборонною смертельною зброєю".

Блінкен сказав, що упевнений, що надання смертельної допомоги буде темою обговорення під час візиту Байдена до Києва.

Український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Захід і Україна мають спільний інтерес у запобіганні масштабній війні.

"Дії Путіна становлять загрозу для всіх, глобальному порядку, глобальному мирові, це пряма загроза країнам-членам ЄС і НАТО", - сказав він на прес-конференції. 

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин