загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У листопаді пенсії проіндексують

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Додатково буде проіндексовано пенсії і за вересень-жовтень 2014 року.

Індексацію проводять на підставі інформації Державної служби статистики України про індекси споживчих цін (індекс інфляції) у листопаді 2014 року.

Нагадаємо, що, згідно із Законом України «Про індексацію грошових доходів населення», індексації підлягають грошові доходи населення в межах прожиткового мінімуму, встановленого для відповідних соціальних і демографічних груп населення. Зокрема, пенсії індексуються у межах прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. З 01.12.2013 року він становить 949 грн.

Індексації підлягають пенсії з урахуванням надбавок, доплат, підвищень до пенсії, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги на прожиття, державної допомоги та компенсаційних виплат.

Не індексуються мінімальні пенсії, що встановлені на рівні прожиткового мінімуму. Приміром, пенсіонерові було нараховано страхову пенсію 540 грн. Оскільки мінімальна пенсія на даний час становить 949 грн., то цей пенсіонер отримує 949 грн., тобто 409 грн. йому вже доплачує держава. Отже, його пенсія індексації не підлягає, оскільки, згідно із Порядком проведення індексації, така пенсія не є об’єктом індексації.

Яку доплату отримають пенсіонери?

Єдиної чіткої суми немає, і у кожного непрацюючого пенсіонера сума індексації може бути різною (передусім це залежить від базового місяця). Скажімо, у непрацюючого пенсіонера Л. пенсію індексують з травня 2014 року. Сума індексації, яку обчислюють підсумком, що наростає, у серпні становила 98,70 грн. Таку ж суму індексації йому виплатили у вересні та жовтні 2014 року. Однак, з урахуванням нового індексу інфляції сума індексації у вересні становила 113,88 грн., а пенсіонерові виплатили тільки 98,70 грн. Така ж ситуація і в жовтні. Тому цьому пенсіонерові буде виплачено різницю.

У листопаді сума індексації, яку обчислюють наростаючим підсумком, становить 152,79 грн.

Отже, в листопаді його пенсію проіндексують та проведуть доплату індексації за вересень-жовтень на суму 30,36 грн. (113,88 – 98,70 = 15,18 х 2 = 30,36 ).

Пенсіонерам, які працюють, насамперед індексують суму оплати праці. Індексацію пенсії проводять після індексації суми оплати праці на підставі довідки підприємства, установи, організації, де працює пенсіонер, у якій зазначається розмір оплати праці працюючого пенсіонера, проіндексовану її суму й суму індексації. Наприклад, пенсіонерка К. звільнилася з роботи у січні 2014 року, у вересні та жовтні 2014 року отримала індексацію розміром 96,80 грн. (індексація — 111,98 грн.). У листопаді до пенсії нараховано індексацію 150,89 грн. і доплату за два попередні місяці — 30,36 грн.

Індексацію пенсійних виплат проводять автоматично.

До списку новин