загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 04 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Путін обіцяє світу "несподівані рішення" своєї армії

Президент Росії Володимир Путін заявив, що нікому не вдасться отримати військову перевагу над РФ, і у його армії є якісь "несподівані рішення".

Про це він заявив у своєму щорічному посланні Федеральним зборам РФ.

За його словами, РФ буде і далі співпрацювати зі світом в боротьбі з тероризмом і не хоче вплутуватися в нову гонку озброєнь.

"Але при цьому надійно і гарантовано ми забезпечимо обороноздатність нашої країни в нових умовах", - заявив президент РФ.

"Сумнівів у цьому немає ніяких. І можливості, і нестандартні рішення у Росії є", - додав він.

Путін порадив нікому не думати про військову перевагу над Росією.

"Домогтися військової переваги над Росією ні у кого не вийде. Наша армія сучасна, боєздатна, як зараз кажуть, ввічлива, але грізна", - заявив він.

 

Бойовики на Донбасі атакували 71 раз за добу, активізувалися під Маріуполем

За минулу добу бойовики на Донбасі намагались здійснити 71 атаку з використанням артилерійсько-мінометного вогню та іншого озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО станом на 7:30 четверга, 4 грудня.

УВ зону ураження артилерії бойовиків потрапили населені пункти: Золоте, Попасна, Станично-Луганське, Донецький, Щастя, Трьохізбенка, Кряківка, Вільхове, Новобахмутовка, Опитноє, Тоненьке,аеропорт Донецьк, Авдіївка, Новокалиново, Богдановка, Красногорівка, Зелене Поле, Степне, Опитне, Пєски, Каменка, Міус, Чернухіно, Нікішино, Артемово, Камянка, Дебальцево, Вуглегірськ.

На маріупольському напрямку сепаратисти обстріляли населені пункти: Віноградное, Талаковка, Ломакино, Водяне, Чермалик.

"Українські військові посилюють заходи для боротьби із диверсійними групами противника та ворожими БПЛА у цьому районі", - повідомляє прес-центр АТО.

Безпілотник ОБСЄ знову обстріляли біля Маріуполя

Безпілотник спостерігачів ОБСЄ знову безуспішно обстріляли з зенітної гармати в трьох кілометрах від Павлополя.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 3 грудня.

Сам інцидент стався о 14 годині 2 грудня за 25 кілометрів від Маріуполя.

"Було відмічено військова вантажівка з шістьма людьми навколо неї. Майже відразу близько 8-10 пострілів із ЗУ-23 (23мм зенітна гармата) були здійснені по БПЛА СММ. Жоден з них не влучив", - йдеться у звіті.

Крім того, "двадцять хвилин потому, на відстані чотирьох кілометрів на північний захід БПЛА помітив три танки і БТР", а ще через дві години "приблизно в семи кілометрах на південний схід від місця обстрілу БПЛА помітив два танки".

Представник моніторингової групи в Маріуполі Юксел Басаран повідомив 0629, що не визначено, хто здійснив обстріл безпілотника.

Начальник прес-групи сектора "М" зони АТО підполковник Дмитро Горбунов повідомив, що всі маршрути польотів місії ОБСЄ погоджує зі штабом, щоб уникнути випадкових інцидентів.

"Обстріл з боку ВСУ виключений", - сказав Горбунов.

Бойовики посилили обстріл Луганщини - Москаль

Кількість обстрілів бойовиками контрольованої Україною території Луганської області зросла в кілька разів.

Про це у четвер повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За минулу добу вогнева агресія бойовиків "ЛНР" відносно контрольованої Україною території різко зросла, всього зафіксовано 55 обстрілів із мінометів, артилерії, систем "Град" та стрілецької зброї.

Під обстріли потрапили населені пункти Станиця Луганська, Щастя, Трьохізбенка, Чорнухине, Золоте, Вільхова. Ніхто з мирних мешканців, на щастя, не загинув і не поранений, зазначив Москаль.

На околиці Станиці Луганської протягом усієї доби періодично починалися ближні бої із застосуванням мінометів та стрілецької зброї.

Було здійснено масовий обстріл із "Градів" району рибгоспу в селі Вільхова, внаслідок чого пошкоджені житлові будинки на вулицях Калініна та Чапаєва.

Газопровід знову перебитий артилерійськими та мінометними обстрілами. Тиск газу різко впав, частина райцентру залишається без тепла. Кілька вулиць районного центру, а також села Вільхова та Болотенне, залишаються без електроенергії через пошкоджені лінії електропередач.

У місті Щастя, незважаючи на артилерійські та мінометні обстріли, всі системи життєзабезпечення (тепло, вода, газ, електроенергія) функціонують нормально, надзвичайних ситуацій немає.

В селі Трьохізбенка Новоайдарського району, яке постійно обстрілюють терористи так званого "всевеликого войска донского", знову вдалося майже повністю відновити електроенергію. Станом на ранок четверга світла немає тільки на кількох вулицях через локальні обриви ліній електропередач. Протягом дня ремонтні бригади намагатимуться повністю забезпечити Трьохізбенку електроенергією.

У селі Кримське світло поки що відсутнє через пошкоджені бойовими діями ЛЕП. Туди вже виїхали ремонтні бригади, у випадку вогневого затишшя вони почнуть відновлювальні роботи, зазначають в ОДА.

За минулу добу загинув 1 військовий, 13 поранено

За минулу добу у зоні АТО на сході країни загинув 1 військовий, ще 13 отримали поранення.

Про це під час брифінгу у четвер повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що бойовики активізували свої дії на Маріупольському напрямку.

Як повідомляв раніше прес-центр АТО, за минулу добу бойовики на Донбасі намагались здійснити 71 атаку з використанням артилерійсько-мінометного вогню та іншого озброєння.

До списку новин