загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 05 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики 55 разів обстрілювали сили АТО. 3 мирних людей загинуло

За останню добу бойовики 55 разів обстрілювали позиції сил АТО, а українські військові 31 раз завдавали удару по позиціях бойовиків.

Протягом доби надійшла інформація про загибель 3 та поранення 3 цивільних осіб, повідомляє прес-центр АТО вранці 5 грудня.

Активність незаконних збройних формувань зберігається на Луганському, Дебальцевському, Донецькому та Маріупольському напрямках.

У зоні обстрілів збоку бойовиків опинилися населені пункти: Станично-Луганське, Сокольники, Старий Айдар, Вільхове, Щастя , Макарове, Нижнє, Славне, Тоненьке, Новокалинове, Красногорівка, Авдіївка, Піски, Гранітне, Дебальцеве, Вуглегорськ, Орлово-Іванівка, Камишеваха, Нікішине, Петрівка, Редкодуб, Новоласпа, н.п. Богданівка, Ольгинка, Новотроїцьке, Трудівське, Кримське.

Під Маріуполем двічі був обстріляний населений пункт Чермалик.

"Артилерія сил АТО, у відповідь на підступні обстріли збоку бойовиків, виконала 31 вогневий удар по їхніх позиціях", - інформує прес-центр.

Під Станицею Луганською бойовики втратили танк, у Дебальцевому - жертви серед мирних

Зросла інтенсивність обстрілів позицій українських військ північніше й західніше Луганська.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 5 грудня у Facebook.

Раніше група ІС зазначала, що в цей район прибула значна артилерійська група бойовиків – мінімум 2 дивізіони ствольної і реактивної артилерії.

"У ході вчорашнього (4 грудня) бою в районі н.п. Станиця Луганськасупротивник масовано застосував танки (8 одиниць). У результаті супротивник втратив як мінімум 1 танк, наступ було зірвано вогнем українських військ у відповідь", - повідомляє Тимчук.

За даними ІС, бойовики також "продовжують облаштовувати нові вогневі позиції для артилерії в районі Макіївки (роботи ведуться на північних і північно-східних окраїнах міста)".

"Протягом останньої доби супротивник завдавав масованих вогневих ударів по позиціях українських військ у районі н.п. Дебальцевого, є жертви серед місцевих жителів", - заявляє Тимчук.

Крім того, у районі Бахмутської траси зафіксовано "кочівну" артилерійську групу супротивника. "Ідентифіковано 6 одиниць 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", які змінюють вогневі позиції", - пише Тимчук.

Між тим, за Докучаєвськом і Оленівкою зосереджено велике угруповання супротивника, оснащене артилерією й бронетехнікою.

"Ідентифіковано як мінімум 3 посилені ротні тактичні групи російських військ, а також декілька "збірних" груп місцевих бойовиків у якості "передових команд" (саме останні зазнають основних втрат)", - пише Тимчук.

"Відзначається функціонування в цьому районі єдиного командного центру російсько-терористичних військ. Супротивник у даному районі продовжує вести з українською артилерією контрбатарейну боротьбу, ведучи в основному вогонь із позицій у районі Докучаєвська. Фіксуються удари артилерії супротивника й по житлових кварталах", - додає він.

Бойовики обстріляли 43 рази Луганщину: поранено двох мирних жителів

У результаті обстрілу міста Щастя на Луганщині поранення отримали двоє мирних мешканців. Про це в п’ятницю повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. За минулу добу терористи так званої "ЛНР" 43 рази обстріляли підконтрольну Україні територію Луганської області. На жаль, не обійшлося без постраждалих серед мирного населення.

У місті Щастя в результаті мінометного та артилерійського обстрілів осколками поранені два місцеві мешканці — 37-річний чоловік та 53-річна жінка. Стан поранених задовільний, загрози життю немає.

Один із артилерійських снарядів влучив у будівлю районної електромережі. На щастя, всередині нікого з працівників не було, тому обійшлося без поранених. Сама будівля сильно пошкоджена" – розповів голова Луганської ОДА. "Під обстріли також потрапили населені пункти Кримське, Трьохізбенка, Вільхове та Станиця Луганська", - повідомляє Москаль.

В Трьохізбенці мінометним обстрілом бойовики перебили високовольтну лінію, село знову залишилося без світла, при тому, що вночі там було 27 градусів морозу.  За словами Москаля, як і раніше, найскладніша ситуація залишається в Станиці Луганській. Протягом учорашнього дня й минулої ночі тут тривали ближні бої із застосуванням автоматичної зброї, гранатометів та мінометів.  Як повідомляє Москаль, у четвер о 22-й ночі селище вкотре обстріляли з "Градів". На вулицях Букаєва, Ломоносова та Лебединського пошкоджені вісім будинків, зруйнована будівля податкової інспекції.

Відновити пошкоджений у четвер газопровід поки що не вдалося, а якщо врахувати, що бойовими діями були перебиті ЛЕП, Станиця Луганська, села Валуйське, Вільхова, Макарове та Малинове станом на сьогоднішній ранок залишаються без світла, центральної води та центрального теплопостачання.

У день 20-ї річниці Будапештського меморандуму МЗС закликало світ вгамувати Росію

У день 20-ї річниці Будапештського меморандуму МЗС закликало держави-гаранти безпеки України здійснити невідкладні кроки заради відновлення територіальної цілісності, суверенітету і миру в Україні.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у п'ятницю.

МЗС нагадує, що у 2014 році Російська Федерація порушила взяті на себе зобов’язання, зокрема, окупувала частину суверенної території України (Автономну Республіку Крим і місто Севастополь) та розв’язала збройну агресію на сході України.

Таким чином, не лише поставлено під сумнів гарантії безпеки ядерних держав щодо окремо взятої країни, але й створено небезпечний прецедент, коли держава, яка гарантувала безпеку Україні у відповідь на відмову від ядерної зброї, зухвало порушила її суверенітет і територіальну цілісність.

Такі дії не лише є відкритою агресією проти України, вони є загрозою для всієї міжнародної системи ядерної безпеки та підривають режим нерозповсюдження зброї масового знищення в цілому, наголошує МЗС.

"Закликаємо держави-гаранти безпеки України здійснити невідкладні кроки заради відновлення територіальної цілісності, суверенітету і миру в Україні, а також розпочати практичне обговорення питань юридично зобов’язуючих гарантій безпеки країнам, які ухвалили або планують ухвалити історичне рішення щодо відмови від ядерної зброї", - сказано в заяві.

Як відомо, 5 грудня 1994 року Велика Британія, Російська Федерація та Сполучені Штати Америки підписали у Будапешті меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Країни-підписанти Будапештського меморандуму зобов’язалися утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України.

Протягом 20 років участі у ДНЯЗ Україна сумлінно виконувала всі положення Будапештського меморандуму, а також займала активну позицію на переговорах в галузі ядерного нерозповсюдження.

За добу в зоні АТО загинули 6 військових, 13 поранено

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 6 військових, 13 дістали поранення.

Про це не традиційному брифінгу в п'ятницю розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"За минулу добу ми втратили 6 українських військових, ще 13 отримали поранення", - сказав Лисенко.

Росія перекинула в Україну 3 колони військової техніки з бензовозами і БТР

Росія перекинула 3 колони військової техніки у складі вантажівок, БТРів і бензовозів.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Тільки за минулу добу отримано інформаію про переміщення з Росії трьох колон техніки загальною кількістю понад 200 одиниць", - повідомив він.

За словами Лисенка, у четвер о 8 ранку з Росії через населений пункт дубровка в напрямку н.п. Дмитрівка прослідувала колона кількістю до 150 вантажівок. О 12.10 - друга колона техніки з 10 бензовозів і шести бойових броньованих машин.

"У ніч на п'ятницю зафіксовано переміщення через населений пункт Ізварине в напрямку міста Луганська колони з 40 вантажівок, 33 з яких - бензовози", - сказав Лисенко.

До списку новин