загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 10 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Режим "тиші" у зоні АТО продовжено - РНБО

У зоні АТО продовжено дію режиму "тиші".

Про це на традиційному брифінгу у середу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Оскільки цей режим було підтримано, і ми бачимо багаторазове зменшення кількості обстрілів, які носять більш провокаційний характер, ми продовжуємо підтримання режиму тиші і сподіваємося, що кількість обстрілів буде різко зменшуватися, і буде доведена до нуля", - сказав Лисенко.

"Це перші кроки, щоб у сторін була можливість продовжити переговори, щоб повністю припинити вогонь на території, тимчасово окупованій терористами", - додав він.

 

Штаб АТО нарахував 14 фактів порушення "тиші" бойовиками

Повного припинення вогню на Донбасі 9 грудня не вдалося досягти, бойовики 14 разів порушили так званий "режим тиші".

"За минулу добу ситуація в зоні проведення антитерористичної операції не зазнала суттєвих змін. Штабом АТО обліковано 14 фактів порушення режиму "тиша" з боку незаконних збройних формувань. З них три до оголошення режиму припинення вогню", - повідомляє прес-центр АТО.

Районами, де фіксували обстріли позицій українських військ, залишаються Луганський, Донецький та Дебальцевський плацдарми.

"Артилерія сил АТО удари у відповідь на відкриття вогню терористами не завдавала. Військовослужбовці України чітко і неухильно дотримуються регламенту припинення вогню", - заявляють у штабі АТО.

"У результаті провокативних вогневих атак терористів за добуотримали поранення різного ступеня тяжкості 7 цивільних осіб. Усі вони доставлені до медичних установ для надання допомоги", - заявляє прес-центр.

За даними групи "Інформаційний спротив", у цілому за добу "російсько-терористичні війська" порушили режим припинення вогню понад 15 разів, пише депутат Дмитро Тимчук.

Терористи підірвали міст в Донецькій області

Терористи підірвали міст в Донецькій області на території, яка контролюється силами АТО.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Так, 6 грудня  на перегоні Красноармійськ – Гродівка внаслідок підриву пошкоджено балки прогонових споруд та контактну мережу залізничного мосту.

 Залізничники власними силами демонтували пошкоджену ділянку мосту та замінили її тимчасовою конструкцією. Таким чином вдалося відновити рух поїздів.

За попередніми даними, для капітального ремонту мосту,  потрібно 3 млн грн.

Всього з травня поточного року через диверсії та бойові дії пошкоджено 30 залізничних, автодорожніх, пішохідних мостів та шляхопроводів, що знаходяться на балансі Донецької, Придніпровської та Південної залізниць.

Орієнтовна вартість відновлення зруйнованих залізничних мостів та шляхопроводів 218,8 млн грн.

РНБО: Дата мінської зустрічі невідома, обстріли тривають

Станом на 10.00 середи інформації про дату чергової мінської зустрічі немає.

Про це  повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Інтерфакс-Україна. Говорячи про можливу пролонгацію режиму припинення вогню в середу Лисенко повідомив про зменшення кількості обстрілів позицій сил АТО з боку бойовиків. "Є прогрес, однак обстріли тривають. На даний момент їх зафіксовано близько 10", - сказав він.

Лідер бойовиків Первомайська погрожує "розвернути зброю" на Луганськ

Лідер "козачого полку" бойовиків у Первомайську Євген Іщенко погрожує лідеру "ЛНР" Ігорю Плоницькому "розвернути зброю на Луганськ".

Про це він заявив на камери в Первомайську, через складну гуманітарну ситуацію в місті.

Він розповів, що подзвонив Плотницькому, "коли на площі міста Первомайська мене обступили жінки, ледь не розірвали мене на шматки".

"Сказали дзвони при нас главі республіки, і нехай він при нас дасть відповідь на питання: де обіцяна пенсія? Де обіцяна зарплата? Де обіцяна гуманітарна допомога. Нехай буде соромно цим правителям", - розповів Іщенко.

Він припустив, що лідери бойовиків з Луганська не дають місту жодної допомоги, через конфлікт з "козачими загонами" Козіцина.

"Але саме ми стали тут (в Первомайську – ред.) і помираємо тут на передовій, щоб вони в Луганську почували добре і жили гарно… Вони там сплять в теплі, але хай хоч пам'ятають про людей, якщо нас, солдатів, вважають бидлом", - обурився Іщенко.

"Ми можемо розвернути зброю в інший бік, ми можемо це зробити! І потім буде дуже спекотно усім тим, хто вже нагрів свої зади", - пригрозив він.

Іщенко заявив, що луганська верхівка бойовиків не пускає в інші міста "російської гуманітарки".

"Кажу на весь світ: за весь час, за 5 місяців, тільки 10 тисяч пакетів передали в Первомайськ з усього російського гуманітарного конвою. Більше ніхто ні одного пакета не дав", - обурився Іщенко.

Вперше українські військові не зазнали втрат за добу - РНБО

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції не загинув жодний український військовий.

Про це на традиційному брифінгу у середу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Режим тиші вже приніс перші позитивні результати. Вперше українські військові не зазнали втрат", - сказав Лисенко.

Байден: Україна двічі змарнувала історичний шанс, не зробіть це втретє

Якщо прозахідний уряд України, сформований в Києві, не зможе реформувати економіку та здолати корупцію, то зрештою може виявитися, що життя "Небесної сотні" втрачені дарма.

Про це заявив віце-президент США Джо Байден під час виступу в Національному демократичному інституті у Вашингтоні, повідомляє американська служба "Радіо Свобода".

За його словами, українці "не мають змарнувати цей шанс".

"Вони отримали свободу 25 років тому і змарнували її; мали помаранчеву революцію і змарнували її... Ближчим часом у них може не виявитися іншого шансу", - попередив Байден.

Віце-президент США вважає, що боротьба з корупцією та "клептократією" важлива не сама собою, але й здатна допомогти Україні захистити суверенітет.

До списку новин