загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українські війська та повстанці значною мірою припинили військові дії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Донецьк, Україна - урядові війська і підтримувані Росією сепаратисти значною мірою припинили бойові дії у східній Україні у вівторок, подаючи сподівання щодо тривалого мирного врегулювання конфлікту, який вирував протягом семи місяців і забрав тисячі життів.

Час затишшя у боротьбі став можливим після заявки Президента України Петра Порошенка влаштувати "день тиші" задля відновлення значною мірою ігнорованого перемир'я, яке було досягнуто у вересні.

Війна забрала життя у більше ніж 4300 людей, переселила сотні тисяч і виснажила країну, яка щосили намагається  зупинити економічний колапс.

У час, коли Україна входить у холодну пору року, коли температура може опуститися нижче нуля на цілі дні, якщо не тижні, втома від боїв дає про себе знати з обох сторін.

Українські військові звинуватили сепаратистів у порушенні узгодженого "дня тиші" -  ініціативи, яку розцінюють як намагання встановити стабільне перемир’я, зі сподіваннями вийти на новий раунд мирних переговорів. (Reuters)

Сепаратистські лідери повстанців підтримали перемир'я, якого, як здається, дотримуються навколо основних міст, контрольованих сепаратистами - Донецька та Луганська.

Попри помітне зниження інтенсивності обстрілів, військова прес-служба заявила у вівторок увечері, що відбулося 13 нападів на  позиції військових і на житлові райони підконтрольних уряду населених пунктів.

"Українські військовослужбовці поводилися з честю і стриманістю та не відкривали вогонь у відповідь", -  за словами заяви.

Раніше військовий прес-секретар сказав, що  зросла кількість нападів довкола Дебальцеве, міста в 70 км (45 миль) на схід від Донецька, яке стало сценою для найважчих обстрілів, оскільки сепаратисти намагалися витіснити урядові сили, які там укріпилися.

Керівники повстанців заявили, що вони не зафіксували жодних ракетних ударів від урядових військ, але вступали в бій з вогнепальною зброєю.

Віктор Муженко, начальник Генерального штабу ЗС України, сказав, що перемир'я, яке було оголошене у вівторок, має відкриту дату, і що кінцевої дати не визначено. Військове керівництво зазначило, що припинення вогню - це тренування задля побудови довіри, і що важку зброю, можливо, відведуть від лінії фронту, якщо боротьба зупиниться на кілька днів.

Інтенсивні обстріли продовжувалися аж до навечіря дня припинення бойових дій, у результаті чого загинули чотири людини і було поранено десятьох.

Місцева влада заявила, що 20 житлових будинків отримали пошкодження у контрольованому повстанцями Донецьку.

Біля одного знищеного будинку в Донецьку мати з донькою чоловіка, який загинув у результаті артилерійського обстрілу, все ще не могли оговталися від подій минулого дня.

"Йому було 47 років. Він дуже важко працював, був таким добрим батьком, чоловіком і хорошим сином, - сказала Ганна Фролова, мати чоловіка. - Як ми будемо жити без нього? Що тепер робитимемо?"

Петро Порошенко на початку цього тижня оголосив про нові мирні переговори за участі Росії та Організації з безпеки і співробітництва в Європі, які були заплановані на вівторок у столиці Білорусі - Мінську.

Василь Вовк, голова слідчого управління українських спецслужб, повідомив у понеділок ввечері, що переговори було відкладено до п'ятниці.

Однак, українські військові заявили у вівторок ввечері, що вони не впевнені, коли саме переговори відбудуться.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров висловив примирливий тон на початку дня, припускаючи, що Москва може підтримати повернення сепаратистських районів у лоно України.  Лавров розповів державному агентству "РИА-Новости", що бойовики готові "відновити спільний економічний, гуманітарний і політичний простір" з Україною.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин