загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Подаруйте дитині щасливі спогади! 10 найкращих подарунків до дня Святого Миколая

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

День Святого Миколая відкриває низку новорічних та різдвяних свят. Звичай дарувати цього дня подарунки прийшов до нас від католиків, напевно, тому він довгий час був поширений переважно на Західній Україні. Однак, в останні роки ця добра традиція набуває все більшої популярності й в інших регіонах нашої країни.

Колись давно у візантійському місті Патари жив бідний городянин і батько трьох прекрасних доньок. Він дуже хотів видати їх заміж, однак, за звичаями того часу без приданого на них ніхто б не одружився. І він не придумав нічого кращого, ніж відправити своїх доньок заробляти гроші на придане за допомогою найдавнішого ремесла. Бідні, але цнотливі дівчата, були зовсім не в захваті від цієї ідеї. На їхнє щастя, в цьому місті жив добрий і побожний чоловік Микола, якому від батька залишився значний спадок. Почувши про цю історію, Микола вирішив допомогти дівчатам, але тільки так, щоб ніхто не знав про його благодійність. Одного разу вночі він прокрався до їхнього будинку і кинув через камінну трубу три мішечки із золотом. Мішечки потрапили прямісінько в панчохи, які дівчата випрали і повісили сушитися біля каміну. Завдяки цим грошам, всі три красуні зберегли свою невинність і вийшли заміж за порядних і роботящих хлопців.

Кажуть, що традиція дарувати подарунки до дня Святого Миколая, бере свій початок з цієї історії. А ще кажуть, що у Святого Миколая є чарівна книга, до якої він записує всі хороші та погані справи, які кожна людина зробила за рік. Той, хто був добрий і робив хороші вчинки, обов'язково отримає подарунок від Святого Миколая.

Напевно, ваша дитина добре вела себе впродовж року і заслужила подарунок до свята. Ми ж, зі свого боку, спробуємо допомогти вам в цій не простій справі, запропонувавши ідеї для подарунків.

1. Подарунок традиційний. Це, звичайно ж, солодощі. Саме з цукерок і мармеладу почалася історія цього свята - їх дарували дітям в Німеччині ще в 10 сторіччі. Пізніше хтось вигадав випікати маленькі медові пряники у вигляді фігурки святого або у формі сердечок та зірочок. Їх так і назвали - "миколайчики". Так що сміливо даруйте солодощі своїм крихіткам, цей подарунок завжди доречний.

2. Подарунок практичний. Свято це - зимове, тому дуже доречним подарунком будуть теплі речі - рукавички, шкарпетки, шапочки, шарфи. А якщо ви покладете в них щось солоденьке, радості дитини не буде меж.

3. Подарунок спортивний. Згадайте своє дитинство - з яким задоволенням ви носилися на ковзанах або з'їжджали на санчатах з гірки. Ковзани, лижі, санчата, ключки, шайби - все це буде дуже доречно, адже попереду три місяці сніжної зими.

4. Подарунок для розумних діток. Книга - найкращий подарунок. А одна з кращих речей, яку ви можете привити вашій дитині - це любов до читання. Малюка можна зацікавити барвистою книжкою, яку ви йому почитаєте вголос. Дитина старшого віку вже сама зможе прочитати подаровану їй книгу, а потім ви з нею обов'язково обговорите прочитане.

5. Подарунок пізнавальний. Вашій дитині обов’язково сподобається можливість взяти участь в якому-небудь цікавому пізнавальному заході. Зараз можна знайти безліч різноманітних майстер-класів для дітей - від уроків малювання до скелелазіння і верхової їзди. Головне підібрати саме те, що цікавить вашого малюка.

6. Подарунок тематичний. Конструктори, набори для рукоділля, набори юного перукаря, лікаря або кухаря - всі ці ігри не просто дуже цікаві, але і розвивають у дитини дрібну моторику, а головне - вчать її логічно мислити.

7. Подарунок розважальний. Це можуть бути квитки в кіно, в цирк, в театр юного глядача, планетарій або в будь-яке інше місце, похід до якого порадує вашу дитину.

8. Подарунок на замовлення. Ви можете розповісти своїй дитині про свято за тиждень або два до його настання і запропонувати їй написати листа Святому Миколаю з приводу того, що вона хоче отримати в подарунок. Це зробить момент отримання подарунку ще більш хвилюючим.

9. Подарунок для іншого. Окрім любові до читання, ви можете привити своїй дитині ще одну дуже важливу і хорошу звичку - дбати про інших людей. Запропонуйте своїй дитині зробити своїми руками подарунки для близьких людей - тата, бабусі, дідуся, братики або сестрички. Подаруйте їй цю радість - дізнатися, як приємно не тільки отримувати, але й віддавати.

10. Благодійність в подарунок. Подаруйте трішки дива не тільки своїм близьким, а й тим, хто особливо цього потребує, - дітям з дитячих будинків, людям, які живуть в будинках престарілих, знедоленим. Витративши трохи часу і грошей, ви наповните радістю життя цих людей, адже вони дуже сильно цінують навіть маленькі знаки уваги.

Хочемо додати, що, звичайно ж, дуже важливо подарувати своїй дитині на день Святого Миколая незабутній подарунок, але ще важливіше - навчити її бути хорошою людиною і вірити у дива.

До списку новин