загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кіссінджер попереджає про "фатальну помилку" Заходу, що може призвести до нової Холодної війни

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер (Reuters)

Екс-держсекретар США Генрі Кіссінджер дав непривабливу оцінку новій геополітичній ситуації, що вимальовується в умовах української кризи, попереджаючи про можливу нову холодну війну і називаючи західний підхід до вирішення кризи "фатальною помилкою".

91-Річний дипломат охарактеризував напружені відносини як прояв небезпеки виникнення "ще однієї холодної війни".

"Ця небезпека насправді існує, і ми не можемо ігнорувати її", - сказав Кіссінджер. Він попередив, що ігнорування цієї небезпеки в подальшому може призвести до "трагедії",  згідно його слів для німецького видання Der Spiegel.

"Якщо Захід хоче бути "чесним",  він мусить визнати, що зробив "помилку", - сказав він стосовно курсу США та ЄС щодо українського конфлікту. Європа і США не розуміють "значення подій", які розпочалися з економічними переговорами між ЄС та Україною, які на ранній стадії призвели до демонстрацій у Києві минулого року. Ці протиріччя повинні були послужити відправною точкою, щоб залучати Росію до переговорів, вважає він.

"У той же час я не хочу сказати, що російська відповідь була пропорційною", - додав ветеран холодної війни, стверджуючи, що Україна завжди мала "особливе значення" для Росії, і неспроможність усвідомити це стала "фатальною помилкою".

Назвавши санкції проти Москви "контрпродуктивними", дипломат повідомив, що вони створюють дуже небезпечний прецедент. Такі дії, вважає він, можуть призвести до того, що інші великі держави намагатимуться прийняти "захисні міри" і суворо регулювати власні ринки в майбутньому.

Під час введення санкцій або оприлюднення списків осіб, чиї рахунки буде заморожено,  слід поцікавитися: "Що буде далі? - риторично зазначив колишній держсекретар, - тому що коли щось розпочинається, то вам не слід випускати з поля зору те, де воно може закінчитися".

Кіссінджер також додав, що очікуватиме більш активних кроків від Берліна стосовно цього питання. "Як найбільш важлива країна Європи, Німеччина повинна бути більш "ініціативною", а не реактивною", - сказав він.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин