загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 17 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Росія може почати війну в будь-який момент - Турчинов

Російська Федерація може розпочати повномасштабну континентальну війну в будь-який момент.

Про це під час брифінгу в Києві заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає Інтерфакс-Україна.

"Виклики, які сьогодні стоять перед нашою країною, серйозні і небезпечні. Режим припинення вогню, який постійно порушується російськими терористичними угрупованнями, може в будь-яку хвилину перерости в нове жорстоке протистояння. Росія може розв'язати повномасштабну континентальну війну. І це може статися у будь-який час" , - заявив Турчинов.

За його словами, в України немає альтернативи бути до цього готовою.

"І наше завдання, насамперед РНБО, забезпечити повну мобілізацію всіх наявних у країні ресурсів для того, щоб побудувати потужний оборонний комплекс, щоб бути готовими до відсічі агресора, бути готовими повністю і повністю звільнити нашу територію", - підкреслив секретар РНБО.

 

За добу бойовики 26 разів атакували сили АТО – штаб

Домовленість про тимчасове припинення вогню в односторонньому порядку виконують виключно українські військові. 

Як повідомляє УНІАН із посиланням на прес-центр АТО, за добу по підрозділах сил АТО бойовики здійснили 26 обстрілів із артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

Як і раніше, районами зосередження ворожої активності стали Луганський, Донецький, Дебальцевський та Первомайський напрямки. 

Під вогонь бандформувань потрапили населені пункти: Щастя, Старий Айдар, Станиця Луганська, Трьохізбенка, Кримське, Сокольники, Піски, Авдіївка, Дебальцево, Нікішино, Новогригорівка, Фрунзе. 

Окрім того, шість разів було атаковано аеропорт "Донецьк".

Артилерія Збройних Сил України ударів у відповідь не завдавала.

Розпочинаючи з 3:20 до 4:40 в районі Талаківки на висоті 2 км було помічено безпілотний літальний апарат противника.

"Наші зенітники спостерігали за ним, однак, дотримуючись режиму "тиші" вогню не відкривали", - додали в прес-центрі.

Порошенко домовився з Меркель, Олландом і Путіним про контактну групу у Мінську

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним.

У так званому "нормандському форматі" вони обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінського протоколу від 5 вересня і Мінського меморандуму від 19 вересня, повідомляє прес-служба президента України.

Порошенко, Олланд, Меркель і Путін погодилися щодо необхідності дотримання усіх пунктів цих домовленостей задля мирного врегулювання на Донбасі.

Вони висловились за проведення зустрічі тристоронньої контактної групи для забезпечення прогресу по виконанню Мінських домовленостей до кінця тижня.

Зокрема, порядок денний зустрічі контактної групи має містити питання припинення вогню, виходу на лінію розмежування, яка закріплена в Меморандумі, відведення військ та важкого озброєння, а також якнайшвидшого звільнення усіх заручників.

Також президент України привернув увагу до нагальної необхідностізвільнення з російської в'язниці народного депутата Надії Савченко, стан здоров’я якої погіршився.

Керівники України, Росії, Німеччини та Франції домовились продовжити телефонні перемовини в Нормандському форматі за декілька днів для підтримання активного діалогу та відслідковування результатів домовленостей, досягнутих у цьому форматі.

Польща відправляє в Україну гуманітарний конвой

Найближчим часом з Польщі в Україну відправляється гуманітарний конвой.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, повідомляє кореспондент "Української правди".

"Цей конвой теж має символічне значення", - сказав міністр закордонних справ Польщі.

"Ми пам'ятаємо про біженців з Донецька і Луганська, ми хочемо допомогти перед Різдвом. Ми пам'ятаємо, як після 13 грудня 1980 року, після введення воєнного стану в Польщі, західні країни надсилали допомогу нам. Зараз ми відправляємо гуманітарну допомогу в Україну як знак нашої солідарності", - додав він.

До наступного тижня конвой з Польщі повинен прийти в Харків.

За словами польського дипломата, уряд виділив на спорядження цього конвою близько $1 млн. Прем'єр-міністр Польщі збирається особисто відправити конвой в Україну.

За добу поранили 1 бійця. Обстріли не інтенсивні - РНБО

За останню добу в зоні АТО поранили одного українського бійця, минулося без втрат.  

Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центра АТО Андрій Лисенко на брифінгу 17 грудня.

"Бойовики продовжують порушувати режим тиші. На щастя, втрат із боку українських військових немає (за останню добу), одного нашого бійця було поранено", - сказав він

"Загалом режим тиші дотримується, але є напрямки, на яких фіксували обстріли, – Донецький, Дебальцевський та Луганський", - сказав Лисенко.

"Ці обстріли є суто провокаційними і не носять інтенсивного і планового характеру", - додав він. 

Чергова мінська зустріч може відбутися в неділю – Порошенко

Наступне засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні в може пройти в Мінську в неділю, 21 грудня.

Про це заявив президент Петро Порошенко за підсумками переговорів з президентом Польщі Броніславом Коморовським у Варшаві в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є надія, що в неділю в Мінську відбудеться засідання тристоронньої контактної групи", – сказав він.

Як відомо, раніше передбачалося провести цю зустріч 9 грудня разом з оголошенням перемир'я, проте вона так і не відбулася.

Польща готова продати Україні зброю і військову техніку - Коморовський

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив про готовність продати Україні зброю і військову техніку.

Про це він сказав на прес-конференції після переговорів з президентом України Петром Порошенком, повідомляє Tvn24.

Броніслав Коморовський, зазначив, що Польща відкрита у справі продажу зброї Україні, що Україна не зв’язана в цьому питанні жодними санкціями і що він лише чекає на відповідний крок України.

"Я знаю, що вас дуже цікавить питання з приводу озброєнь. Так от я скажу, що я ніде не чув, щоб було якесь ембарго на продаж зброї Україні. Якщо Україна буде в цьому зацікавлена, то, звичайно ж, Польща абсолютна відкрита до таких розмов"," - сказав президент Польщі, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Крім того, він наголосив, що Польща цілковито підтримує територіальну цілісність України, її незалежність і суверенітет.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Польщі говорив, що немає жодних заборон на постачання зброї до України, потрібна лише зацікавленість у цьому України.

Порошенко прогнозує мирне вирішення конфлікту на Донбасі

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні вважає виконання домовленостей, досягнутих у Мінську 5 вересня, єдиним можливим вирішенням конфлікту в Луганській і Донецькій областях.

Про це вона сказала на спільному з президентом України брифінгу в Києві.

"Так і тільки так (дотримуючись "мінських домовленостей") ми зможемо досягти миру, суверенітету і територіальної цілісності України", - сказала Могеріні.

При цьому вона зазначила, що ЄС буде робити все можливе для того, щоб ці домовленості виконувалися всіма сторонами.

Президент Петро Порошенко також прогнозує мирне вирішення конфлікту на Донбасі за підтримки Європейського Союзу.

"У нас існує спільна домовленість про те, що ми вирішуємо цей конфлікт виключно на базі мого мирного плану, імплементованого в "мінські домовленості": "мінський протокол" від 5 вересня і "мінський меморандум" від 19 вересня", - сказав він.

При цьому він подякував Могеріні та ЄС за надавану Україні підтримку і допомогу та висловив надію на подальшу співпрацю.

Порошенко обіцяє реформи попри війну. Могеріні каже, що це - вихід

Президент Петро Порошенко запевняє, що влада України рішуче налаштована на якісні зміни в державі, і гібридна війна цьому не завадить.

Про це він заявив на зустрічі з верховним представником Європейського союзу у закордонних справах та політиці безпеки Федерікою Могеріні у вівторок, повідомляє прес-служба президента.

За словами президента, основою стане "Стратегія реформ-2020", оскільки "кінцева мета реформ – підготовка країни до отримання перспективи членства в ЄС".

Порошенко зазначив, що є перелік першочергових завдань, які потрібно запровадити до кінця цього року.

"Ми сподіваємось, що наступного тижня парламент підтримає ряд реформ, бо від цього залежить доля держави", - сказав він.

Порошенко та Могеріні обговорювали питання конституційної реформи, децентралізації, створення якісно нового інвестиційного клімату, запровадження верховенства права і судової реформи.

Верховний представник ЄС у закордонних справах та політиці безпеки запевнила, що Україна в питанні реформ може розраховувати на Євросоюз.

Вона зазначила, що уряд має дуже амбіційний план з реформування країни.

"Я хочу передати повідомлення українцям: залишайтесь єдиними і зосередженими на реформах, бо це шлях, яким ви можете вийти зі складної ситуації", - сказала Могеріні.

"Необхідно не лише подолати конфлікт, а й забезпечити процвітання і нормальне майбутнє для українців", - додала вона.

Росія відправляє 10 гумконвой

Черговий гумконвой Путіна відправиться вранці у четвер на Донбас.

Про це повідомило управління організації інформування населення МНС Росії, передаєІнтерфакс-Україна. "18 грудня 2014 року в 06.00 з Ногінського рятувального центру відправиться чергова колона з гуманітарним вантажем для Луганської й Донецької областей", - говориться в повідомленні. Як стверджує управління, десятий за рахунком гуманітарний конвой доправить у Донбас продукти харчування, будівельні матеріали й новорічні подарунки.

//www.pravda.com.ua/news/2014/12/17/7052299/

До списку новин