загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Новорічні ціни: чим порадують нас продукти харчування?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Новорічний «символ» — салат «Олів’є» боляче вдарить цього року по гаманцю українців. За два десятка домашніх яєць доведеться викласти мало не півсотні гривень. За 400-грамову банку добірного зеленого горошку в різних супермаркетах правлять від 17 гривень 64 копійок до 19 гривень.

А ще ж до салату треба покласти лікарської ковбаски (за ціною від 65 до 120 гривень за кілограм), моркви (її продають і по 2,50, і по 3, і по 4 гривні), картоплі (від 2,50 гривні за кілограм), солоних огірків, заправити все це майонезом.

Як повідомили в ГУ статистики в м. Києві, на споживчому ринку столиці в листопаді 2014 року порівняно з жовтнем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,3%. Найбільше за місяць подорожчали овочі — на 8,8%, олія соняшникова — на 2,7% та макаронні вироби — на 2,4%.

А от з початку року ціни в столиці стрибнули аж на 21,7%. Порівняно з груднем-2013 в листопаді нинішнього року найбільше здорожчали фрукти (переважно за рахунок імпорту, за який продавці розраховуються валютою). Вітамінна продукція в середньому додала в ціні 47,2%.

На другому місці антирейтингу опинилися риба та продукти з неї — такі товари порівняно з груднем минулого року здорожчали на 34,4%. На цьому тлі вже якось не лякають ціни на м’ясо (з початку року — плюс 26,8%), молоко (плюс 8,2%), а також твердий і м’який сири (11,3%). Основа для омлету з початку року додала майже на 20%.

Найбільше непокоїть тенденція до зростання ціни на «продукт номер один». Із початку року хліб здорожчав більш як на чверть, макаронні вироби — майже на 23%, і, як кажуть їх виробники, це далеко не межа. Столичні пекарі вже анонсували наступне переписування цінників, хоча обіцяють, що соціальні сорти воно не зачепить.

Тим часом свято наближається, а разом з ним — і новорічно-різдвяні націнки на популярні товари. За словами експертів, ближче до Різдва знову подорожчають крупи, які вже на початку грудня порівняно з вереснем додали в ціні від двох до восьми гривень за кілограм.

Тим, хто сподівається поліпшити настрій за допомогою міцних напоїв, краще придбати їх заздалегідь. Продавці імпортного алкоголю теж прогнозують його здорожчання — в разі подальшої девальвації гривні. Така само доля може спіткати й вітчизняний продукт. Нагадаємо, що група парламентаріїв виступила з ініціативою підняти акцизи на «товари для шкідливих звичок». Тим часом з початку року ціни на алкоголь та тютюнові вироби в столиці вже здорожчали на 23,9%.

Ціни на столичних ринках (за кг):

Картопля — 2,50-3 грн.

Капуста — 2,50-3 грн.

Морква —2,50-3 грн.

Буряк —3-4 грн.

Помідори — 27-35 грн.

Перець — 40 грн.

Яблука — від 9 грн.

Мандарини — від 14 грн.

До списку новин