загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Середня зарплата в Україні виросла на 0,7% - до 3543 грн - ДЕРЖСТАТ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя) середня заробітна плата в листопаді 2014 р. склала 3 тис. 534 грн, що на 0,7% (або 25 грн) більше порівняно з жовтнем 2014 р.

 

Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

Порівняно з листопадом 2013 р. середня зарплата виросла на 7,6%.

Кількість найманих працівників у листопаді порівняно з жовтнем скоротилася на 2,3% і склала 8 млн 490,4 тис. осіб.

В середньому на одного штатного працівника у листопаді порівняно з жовтнем відпрацьовано на 9,6% менше часу - 137 годин.

Найвища середня заробітна плата зафіксована у працівників авіаційної галузі - в середньому 12 тис. 576 грн на одного працівника. На другому місці йдуть фінансисти та страхові агенти - 7 тис. 200 грн. Працівники інформаційної та телекомунікаційної галузей отримали в середньому 5 тис. 631 грн. У транспортників середня зарплата склала 3 тис. 694 грн, у технарів і вчених - 5 474 тис. грн.

Найнижча оплата праці у працівників пошти - 1 тис. 952 грн і у працівників сфери послуг" (тимчасове розміщення та організація харчування) - 2 тис. 320 грн.

По регіонах найбільша середня зарплата традиційно в Києві - 5 тис. 494 грн, на другому місці Донецька область - 4 тис. 57 грн. Найнижча середня зарплата у Тернопільській, Херсонській та Чернівецькій областях - 2 тис. 637 грн, 2 тис. 643 грн і 2 тис. 644 грн відповідно.

До списку новин