загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 30 грудня 2014р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Кожен п'ятий українець не вірить у поліпшення ситуації в країні - КМІС

Кожен п'ятий житель України – 21,5% – зневірився в тому, що в країні взагалі можна навести якийсь порядок.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ZN.UA.

Центр і захід країни знизили градус розчарування – 11,4% і 12,1% відповідно.

Настрої на південному сході більш песимістичні: 33,7% українців не вірять у поліпшення ситуації в країні. Найвищий градус розчарування в Донецькій області – 40,5%.

7,3% українців готові почекати покращення ще півроку. Найбільше таких людей у Чернівцях (18,5%) і Миколаєві (15,4%), менше – Херсоні (4,9%), Запоріжжі (3,2%), Одесі (3,2%), Донецьку (2,3%) і Луганську (0,7%).

Проте майже кожен четвертий житель країни – 24,1% – очікує відчутних змін не раніше, ніж за рік. Знову ж, найбільший показник демонструє захід (37%) і центр (21%).

Не змогли припустити, коли настануть поліпшення в цій країні, 26,7% громадян.

Тільки 2% громадян переконані в тому, що зміни на краще повинні настати негайно, тому що після Майдану пройшло вже десять місяців і чекати більше не можна.

Пік подібної впевненості припав на Херсон, де 5,3% жителів області підтримали дану тезу. Однак із ними абсолютно не згодні жителі Луганської та Миколаївської області (0%).

Майже на один і не надто високий рівень громадяни поставили припущення про неминучість третього Майдану (6,7%) і  припущення про те, що тільки після зміни влади (президента, парламенту, уряду) на представників нового покоління можливий якийсь позитивний рух країни вперед (8,9%).

Найбільш активними прихильниками чергового "народного повстання" виявилися жителі Запоріжжя (15,3%), Харкова (8,7) і Чернівців (8,3%)..

Найбільшу ставку на зміну влади й нові обличчя в політиці зробив південь – 19,2% (Херсон – 23,3, Одеса – 23%).

Найменше вірить у такі варіанти рішення Луганськ – 0% і 0,8% відповідно.

 

Бойовики провокують сили АТО мінометами

Ніч в зоні проведення антитерористичної операції минула відносно спокійно

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Терористи тричі провокували українських військових, застосовуючи стрілецьку зброю та міномети", - сказано в повідомленні.

З мінометів бойовики обстріляли околиці Оленівки, а зі стрілецької зброї двічі обстрілювали населений пункт Авдіївка.

На маріупольському напрямку і надалі спостерігається активізація безпілотників противника.

В понеділок близько 22 години їх було чотири рази зафіксовано в небі над Талаківкою та Гнутовим. 

Через негоду закриті дороги і обмежений рух в шести областях

Станом на 6:00, перекрито автомагістралі у шести областях, морські порти працюють з обмеженнями .

Про це повідомляє прес-служба уряду.

На автомобільних дорогах загального користування для покращення стану проїзду задіяно 1414 одиниць техніки та 2336 дорожніх працівників, утім ускладнено проїзд у кількох областях.

З 5 ранку у всіх районах Полтавської області обмежено рух громадського транспорту на місцевих дорогах.

У Запорізькій області діють обмеження для всіх транспортних засобів на дорогах: М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, на ділянці км 255+100 - км 340+000 (від Дніпропетровської області до м. Василівка); Н-23 Кіровоград –Кривий Ріг–Запоріжжя (від Запоріжжя до Дніпропетровської області); Н-15 Запоріжжя-Донецьк (з 08 км по 74 км); Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя (з 475 км до Дніпропетровської області); Т 08 -03 Запоріжжя – Маріуполь (з 10 км до Донецької області). 

У Дніпропетровській області через утворення снігових переметів тимчасово (до повного очищення) обмежено рух для вантажного та пасажирського транспорту до повного снігоочищення на таких ділянках: Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя, км 414+377 – км 450+455; М-04 Зам’янка-Луганськ-Ізварино, км 151+680 – км 195+660; М04-01 Південний обхід Дніпропетровська, км 0+000 – км 17+368.

Також закрито рух транспорту усіма  автодорогами загального користування на Миколаївщині.

На Херсонщині закрито для руху дороги д Т-15-01 Миколаїв-Станіслав - Херсон, км 21+200 – км 65+900 та М-14 Одеса–Мелітополь–Новоазовськ (на Таганрог), км 177- км 199.Відновлено рух автотранспорту ділянкою дорогиР-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ, км 0+000 – км 55+000.

В Одеській області закрито рух автодорогами  М-15  Одеса — Рені, М-14  Одеса — Мелітополь — Новоазовськ, М-16 Одеса — Кучургани, М-28 Одеса — Южний, Р-70 Одеса — Білгород-Дністровський — Монаші - /М-15/.

Також в Одесій досі заборонено виїзд вантажних транспортних засобів з порту до міста.

Через потужний вітер та хвилі морські порти Білгород-Дністровський, Бердянський, Усть-Дунайський, Маріупольський працюють із обмеженнями швартовних операцій та вантажно-розвантажувальних робіт. Канал "гирло "Бистре" закрито для руху суден.

Крім цього, через негоду скасовано  курсування магістральних маршрутів Укрпошти: Київ – Одеса, Київ – Херсон, Одеса – Київ, Одеса –  Дніпропетровськ, Дніпропетровськ – Одеса, Херсон – Київ, Запоріжжя – Київ та міжнародний магістральний маршрут Одеса – Кишинів.

Бойовики звинувачують українських бійців у боях під Станицею Луганською - Тимчук

У районі Станиці Луганської та Вергунки бойовики ведуть бої не відомо з ким, але стверджують, що їх атакує український "спецназ".

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" і народний депутат Дмитро Тимчук вранці 30 грудня у Facebook.

"Протягом останніх трьох діб (до 12:00 учорашнього дня) у районі Вергунки й Станиці Луганської сталося декілька боєзіткнень підрозділів російсько-терористичних військ із неідентифікованим супротивником", - повідомляє він.

"Бойовики (там) стверджують, що на них "напав хунтівський спецназ" (диверсійно-розвідувальні групи українських військ), який атакував їхню бойову охорону "для розваги", - пише Тимчук.

Ситуація в зоні АТО стала напруженішою, у Пісках була атака – речник

За останню добу ситуація на Донбасі стала напруженішою попри домовленість про припинення вогню.

Про це сказав речник АТО Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок.

"За останню добу ситуація у зоні АТО ускладнилася. Фіксується передислокація і накопичення сил бойовиків в районі м. Щастя, зокрема, поблизу с. Старий Айдар, куди терористи перекидають ствольну артилерію, в т.ч. самохідну та танки", - сказав він.

"Поблизу с. Піски Ясинуватського району бойовики атакували ротний опорний пункт українських військових. Напад відбито, терористи зазнали важких втрат", - повідомив Лисенко.

За його словами, обстріли бойовиків "спричинили вибух підстанції "Пушкіне" на Донеччині, внаслідок чого без енергопостачання залишились м. Сніжне та прилеглі до нього селища".

"За останню добу 3 українських військових загинули, один дістав поранень", - повідомив він, вочевидь, маючи на увазі втрати в Донецькому аеропорту.

Коментуючи інформацію про те, що в Пісках нібито загинуло 6 бійців, він сказав: "Ми знаємо про цю інформацію, вона перевіряється, поки що підтвердження не отримали".

НА прохання прокоментувати поточну ситуацію і інформацію, що вночі в Пісках були потужні обстріли, Лисенко сказав лише:

"Загалом у зоні АТО ситуація напружена, за останню добу вона стала ще більш небезпечною. В тому числі, і Піски, так. Обстрілюється наш аеропорт, ідуть атаки, вони відбиваються".

Прикордонники посилили охорону східних рубежів

Українські прикордонники перейшли на посилений режим охорони  наших східних рубежів.

Про це повідомив речник АТО Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок.

"В районі Маріуполя усі блокпости, окрім Гнутове, закриті для пропуску громадян. Це зроблено тимчасово, щоб унеможливити проникнення терористичних груп на українську територію та гарантувати безпеку мирних мешканців Донеччини", - сказав він.

Лисенко повідомив також, що у Щасті на контрольному пунктізатримали громадянина Росії, який незаконно потрапив на територію України.

Біометричні паспорти видаватимуть з 1 січня - міграційна служба

З 1 січня в Україні розпочинається оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Про це йдеться в повідомленні Державної міграційної служби.

Як зазначається, біометричний паспорт виглядатиме майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка вказуватиме на присутність цього чіпа.

"На чіп записуватиметься інформація про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані – оцифрований образ обличчя, оцифрований підпис, та відбитки вказівних пальців рук", - повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначається, для оформлення біометричного паспорта необхідно звернутися виключно до підрозділу міграційної служби, де під час оформлення заяви буде здійснено фотографування та сканування відбитків пальців рук.

Жодна особа або організація, окрім міграційної служби, оформити біометричний паспорт не зможе, наголошує міграційна служба.

Варто зазначити, що дипломатичні паспорти і зараз дають право на безвізовий в'їзд до ЄС, біометричні службові також даватимуть право на безвізовий в'їзд від початку їх випуску.

Водночас звичайні біометричні не даватимуть такого права до виконання українським урядом Плану дій візової лібералізації.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін продемонстрував, як виглядатимуть нові біометричні паспорти.

Також повідомлялося, що в МЗС обіцяють видавати біометричні паспорти з 1 січня.

До списку новин