загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Економіка України: 'Найгірший рік починаючи з другої світової війни'

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Центральний банк України заявив, що економіка держави переживає свій найгірший рік після Другої світової війни. Він заявив, що зростання значно зменшилось в умовах тривожно високих темпів інфляції, але дав оптимістичний прогноз.

Голова Центрального банку України, Валерія Гонтарєва, повідомила журналістам у Києві у вівторок, що цього року економіка країни, яка потерпає від конфлікту, скоротилася на 7,5 %, зробивши тим самим 2014 рік найбільш болісним для держави за десятиліття.

"Наша країна не мала такого важкого року принаймні з часу Другої світової війни, - сказала Гонтарєва під час прес-конференції, присвяченій завершенню року, додавши: - Ми дивимося з оптимізмом у 2015 рік ".

Коментарі Гонтарєвої були зроблені на наступний день після того, як парламент затвердив бюджет жорсткої економії на 2015 рік спрямований на розблокування невідкладної фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших кредиторів.

Конфлікт пожирає резерви

Центральний банк заявив, що очікує отримати три транші свіжого кредиту від МВФ одночасно після візиту аудиторів на початку січня.

Україна досягла газової угоди (жовтень 2014р. )

Інфляція в Україні зросла до 21% порівняно з листопадом минулого року, не в останню чергу через скорочення золотовалютних резервів, які у 2014 році зменшились більш ніж вдвічі і скоротились до обсягів нижче $10 млрд. (8,2 млрд євро) вперше за останні п'ять років.

Центральний банк також відмовився від підтримки гривні і національна валюта дуже обезцінилась по відношенню до долара. Вона коштувала 8.24 за долар США на початку цього року і впала до 15.82 гривень за долар в ході торгів у вівторок вранці.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин