загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Меркель: санкціям проти Росії немає завершення, якщо Мінські угоди не будуть виконані

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Європейські санкції проти Росії будуть полегшені тільки після того, як усі частини минулорічної мінської угоди стосовно перемир'я в Україні будуть виконані, заявила Ангела Меркель. Слова прозвучали на фоні оголошення ЄС про 1,8 млрд євро допомоги для України.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила у четвер, що ключем для зняття санкцій проти Росії через конфлікт в Україні буде повна імплементація вересневої угоди підписаної в Мінську урядом Києва та промосковськими сепаратистами.

Виступаючи на прес-конференції в Берліні з Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, А.Меркель сказала: "Впровадження санкцій мало певні причини і ці санкції можуть бути скасовані тільки тоді, коли ці причини будуть ліквідовані."

"Я вважаю, що нам потрібно побачити виконання цілої Мінської угоди перш ніж ми зможемо сказати, що санкції будуть зняті", - додала вона.

Прем'єр-міністр України зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні

Згідно з вересневою угодою, сторони домовилися про припинення вогню та виведення незаконних збройних формувань, військової техніки і всіх бійців та найманців" з України. Натомість, угода не змогла зупинити конфлікт.

Обидві сторони знову зустрілися в кінці грудня намагаючись зміцнити крихке перемир’я, але переговори перервалися і лише вдалося гарантувати взаємний обмін ув'язненими.

Україна та захід обвинувачують Москву у продовженні конфлікту в східній Україні на забезпеченні сепаратистів військами і зброєю - обвинувачення, які Кремль спростовує.

Російська економіка зазнала удару від санкцій та падіння цін на нафту,а її валюта знецінилась за останні місяці та показники за листопад свідчать, що економіка країни скоротилася на 0,5 % у порівнянні з цим же місяцем 2013 року. Це був перший економічний спад у Росії з жовтня 2009 року.

За оцінками ООН, більш ніж 4700 людей загинуло від початку військових дій у східних регіонах України: Донецьку та Луганську в квітні, що слідували за анексією українського Кримського півострова Росією.

Ангела Меркель заявила про те, що не очікує, щоб окремі санкції пов'язані з Кримом були скасовані, оскільки для цього потрібно, щоб Росія скасувала анексію української території.

Перемовини в Казахстані

Меркель заявила у четвер, що наразі працюють над організацією зустрічі в Казахстані, але залишається незрозумілим, чи вона відбудеться. Президент України Петро Порошенко заявив минулого місяця, що зустрінеться з французьким, німецьким та російським лідерами в Астані 15 січня з приводу нинішнього конфлікту в Україні.

"Переговори в найближчі дні покажуть, чи ми готові до такої зустрічі", - сказала А.Меркель.

Зустріч з Яценюком відбулася наступного дня після того, як сайт нижньої палати парламенту  Німеччини, Бундестагу ФРН, та офіційна канцлерська сторінка Меркель були взломані.

Проросійська група КіберБеркут заявила про проведення атаки у зв'язку з візитом Яценюка  до Берліна.

Оголошено про допомогу Україні

Також, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер оприлюднив у четвер плани позичити додаткові 1,8 млрд євро (2,1 млрд. доларів США) для порятунку майже збанкрутілої київської влади. Їх додали до позики обсягом в 1,4 млрд євро, переданої минулого року за умовами середньострокового кредиту.

28 членів блоку і Європейський Парламент все ще повинні ухвалити додаткові позики.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин