загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яресько сказала, як підвищити пенсії українцям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоби підвищити пенсії, слід вивести зарплати з "тіні".

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

За її словами, отримання зарплати у конвертах сприяє тому, що українці самі собі зменшують пенсії у майбутньому.

"Ми передбачаємо, що в майбутньому році ставка (єдиного соціального внеску, -ред.) буде для всіх 24,5%. Тому я думаю, що ми заохотимо роботодавців вивести з тіні зарплати. Очевидно, є частина бізнесу, яка законно працює і законно платить свої зарплати, для них в цьому році нічого не змінилося. У них в цьому році середній ЄСВ - 41%, як і в минулому році", - заявила вона.

Вона підрахувала, що Україна кожного року втрачає через "тінь" по 200 млр гривень. "Тому щоб наповнити Пенсійний фонд важливо заохотити всіх платити офіційні зарплати та сплачувати ЄСВ", - зауважила Яресько.

"Україна сьогодні має одну з найвищих ставок ЄСВ в Європі, в середньому 41%. Тому уряд разом з Верховною Радою знайшло спосіб, як можна заохотити бізнес забрати ці зарплати з тіні, дати можливість дофінансувати Пенсійний фонд, а також дати людям можливість нормально формувати свої пенсії в майбутньому, виходячи з реального розміру заробітної плати", - підсумувала міністр.

До списку новин