загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці заробляють на життя незвичайними послугами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Іноді найзвичайніше вміння чи якість можуть принести людині додаткових дохід.

OLX вивчив, які незвичайні та цікаві послуги пропонують українці з метою основного чи додаткового заробітку.

1. Здавалося б, казкове заняття – пошук скарбів та коштовностей. Але ні, і в наші часи є шукачі скарбів. Ці люди готові ретельно обшукати околиці, ваш город, горище та інші важкодоступні місця, аби знайти сховані коштовності. Сергій з Одеси готовий навіть навчити охочих шукати скарби (тобто користуватися металошукачем). За свої послуги Сергій не вимагає грошей, але знахідку доведеться поділити 50/50.

2. Якщо у вас досить багато вільного часу, можна виконувати доручення для тих, у кого часу небагато. У різних містах України користувачі OLX готові виконувати доручення різного характеру. Це може бути досить нудне заняття, як наприклад, відстояти в черзі або виконати доставку в ролі приватного кур’єра. Або більш серйозне особисте чи бізнес-завдання. У Києві за виконання конфіденційного доручення просять від 100 грн.

3. Якщо у вас є авто, то, окрім послуг таксиста, можна також надавати сервіс сімейного водія, відвозити та забирати дитину зі школи. Власники мотоциклів пропонують «покатушки»: «Випробуй приголомшливе відчуття свободи та радість життя, відчуй себе частиною навколишньої природи! Для Вас покатушки на великому круїзному мотоциклі Suzuki Intruder Volusia за розробленим маршрутом уздовж Київського моря, а також вечірнім Києвом! Поза всіляких сумнівів, життя не здасться вам нудним у сідлі такого красеня!»

4. Професійні HR-консультанти надають допомогу в пошуку роботи. Киянка Ольга готова допомогти скласти привабливе резюме для кандидата за 120 грн. Супровідний лист буде коштувати 80 грн. А ось Олексій з Києва, окрім допомоги в складанні резюме, також готовий розмістити його на 6 сайтах із працевлаштування, створити на цих сайтах акаунти, а також розіслати резюме а рекрутингові агентства. Такий комплекс послуг коштує 300 грн. Ну а якщо кандидатові потрібна допомога з підготовкою до усної співбесіди, то мешканка столиці Ярославна допоможе побороти страх перед зустріччю: «Допомагаю підготуватися до співбесіди, звернути увагу роботодавця, «випромінювати» впевненість і підібрати одяг на співбесіду», - пише в оголошенні OLX Ярославна.

5. У теплу пору року нічого не може бути краще за роботу на свіжому повітрі. Наприклад, можна допомогти комусь облагородити дачну ділянку, скопати город, приглянути за садом. Чоловіки готові косити траву й рубати дрова.

6. Господарські вміння також можуть стати джерелом додаткового доходу, адже є люди, яким необхідна допомога по дому, наприклад, з прибирання, приготуванням їжі. В інтернеті можна знайти людей, котрі надають послуги кухаря на дому, фахівця з випічки, і навіть пропозиції з приготування їжі окремих країн (наприклад, індійскі страви). Одинокі жінки, котрим потрібна чоловіча допомога по дому, можуть скористатися послугою «чоловік на годину»: «Достатньо подзвонити по єдиному номеру, і вже за дуже короткий термін кваліфікований фахівець з усім необхідним обладнанням буде біля ваших дверей. Один і той же номер допоможе вам викликати сантехніка, електрика, тесляра, збирача меблів, працівника з ремонту – і все це в мінімальний строк і дуже недорого!», - пише киянин Дмитро в оголошенні на OLX.

7. У якості особистого секретаря можна виконувати набір тексту на комп’ютері, набір нот, підготовку презентацій Powerpoint, сканування документів і написання текстів від руки. Марина з Чернігова за набір 1 аркуша тексту просить 8 грн., якщо текст з формулами – 10 грн. Підготовка 1 слайду презентації Powerpoint коштує 10 грн. Мешканка Фастова Наталія за сканування 1 аркуша А4 просить 1 грн. А якщо у вас гарний почерк, можна надавати послуги з написання від руки листівок та запрошень. «Адресат, що отримає від вас такий ексклюзивний іменний шедевр – назавжди закарбує в пам’яті ставлення дарувальника!», - упевнена Ангеліна з Києва.

8. Знання в певній сфері дадуть можливість надавати консультаційні послуги. В інтернеті є багато рекомендацій з покупки гаджетів. А особисту консультацію, як не купити вкрадений iPhone, можна отримати від киянки Яни. Користувачі також готові допомагати з відкриттям бізнесу в абсолютно різних напрямках: продуктові супермаркети, пекарні, магазини живого пива, ветеринарні клініки й аптеки, шлюбні агентства, туристичні агентства, віконні цехи, виробництво меблів, ресторанний бізнес. А якщо ви просто гарна й співчутлива людина, можете роздавати поради й вирішувати життєві ситуації , як Артем з Херсона.

9. Якщо вважаєте себе модником/модницею, можна задуматися про надання послуг стиліста. Причому у світі розвинутих інтернет-технологій такі фешн-консультанти навчилися давати рекомендації навіть не бачачи людину. Наприклад, Дар’я з Донецька визначить, чи підійде вам річ, якщо отримає поштою фото людини, а також відповіді щодо віку, роду занять, стилю одягу, кольору обличчя та волосся.

10. Наявність певного обладнання також може принести додатковий дохід. Раніше популярні відео-касети сьогодні неактуальні. Однак у власника може виникнути бажання перенсти цінні спогади на більш сучасний носій – DVD. Оцифровку відео готовий зробити Сергій із Запоріжжя. Або, наприклад, сім-картки для мобільних телефонів. У сучасних смартфонах використовуються мікро-сім і навіть нано-сім. За 20 грн. харків’янин Олександр обріже карточку до потрібного формату.

Оксана Венгровська

До списку новин