загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хліб наприкінці весни може подорожчати до 9-10 гривень – заступник глави Мінагрополітики

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Новину про зростання цін із сайту міністерства прибрали.

Уже наприкінці травня вартість хліба в магазинах може зрости до 9-10 гривень. Такий прогноз висловив перший заступник міністра аграрної політики України Ярослав Краснопольський. Причиною подорожчання він назвав девальвацію гривні, яка вплине на зростання вартості продовольчої пшениці.

"У травні минулого року ціна на продовольчу пшеницю становила 2500 грн/т. Враховуючи дворазову девальвацію національної валюти, прогнозована ціна на травень 2015 року - 4500-5000 грн/т, отже, ціна борошна буде сягати від 6 до 8 тисяч гривень за тонну. В результаті, максимальна кінцева ціна на хліб - 9-10 гривень", - сказав Краснопольський, якого цитувала прес-служба Мінагрополітики. Проте новину чомусь уже прибрали із сайту Мінагрополітики.

На думку чиновника, така ціна може призвести до негативних соціальних наслідків. Також він назвав ще ряд ризиків, які можуть призвести до зростання ціни, а саме, стан озимих (близько 16% - слабких та зріджених посівів), військові дії, подорожчання матеріально-технічних ресурсів. Потенційним фактором ризику є також можлива ревізія податкових пільг і введення спеціального мита на імпортні ресурси для забезпечення торгового балансу.

За словами Краснопольського, девальвація нацвалюти додатково сприяє експортній активності. "Сьогодні зернові запаси достатні, але ми не можемо прогнозувати обсяги майбутнього врожаю, адже перезимівля озимих ще не завершена і робити прогнози рано. Тому, дбаючи про продовольчу безпеку, держава шукає компромісні та цивілізовані шляхи стримування занадто активного експорту", - резюмував він. Нагадаємо, торік Україна зібрала рекордний урожай.

До списку новин