загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні зупинять 12 шахт і скоротять 10 тисяч шахтарів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Скорочувати будуть в основному пенсіонерів. Одночасно міністерство збирається шукати варіанти працевлаштування скорочених фахівців у інші проекти, зокрема на реконструкцію житлово-комунального господарства

 

Міненерговугілля цього року закриє п'ять шахт і законсервує ще сім.

"Із 35 шахт під нашим управлінням ми закриємо 5, ще 7 законсервуємо цього року. 20% людей необхідно буде скоротити. Це 10 тис. з 52 тис. шахтарів", - сказав міністр Володимир Демчишин в інтерв'ю журналу "Фокус", передає LB.ua.

Він зазначив, що скорочувати будуть в основному пенсіонерів. Одночасно міністерство збирається шукати варіанти працевлаштування скорочених фахівців у інші проекти, зокрема на реконструкцію житлово-комунального господарства. "Глобально протягом 2-3 років нам взагалі потрібно залишити на шахтах лише 25 тис. осіб", - додав міністр.

Він також додав, що на даний момент в національній атомній енергогенеруючій компанії "Енергоатом" працює 35 тис. осіб, при тому що за європейськими нормами за такого обсязу виробленої електроенергії для компанії досить було б 15 тис. працівників.

Нагадаємо, що в коаліційній угоді закріплено зобов'язання протягом 2015-2016 роківприватизувати всі вугледобувні підприємства, а ті шахти, які не вдалося продати, - до 2020 року ліквідувати або консервувати. До цього часу державна підтримка шахт повинна скоротитися до мінімального обсягу (тільки для цілей водовідливу і захисту навколишнього середовища).

До списку новин