загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Плата за опалення 3-кімнатної квартири перевищить мінімальну зарплату й прожитковий мінімум - експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найсильніший удар буде по тих, хто опалює свої будинки газом у приватному секторі та в селах, вважає Олександр Сергієнко.

Після підвищення тарифів на газ розмір платежів для населення за один квадратний метр житла зросте з десяти до сімнадцяти гривень. Про це у коментарі кореспонденту УНН повідомив директор аналітико-дослідницького центру “Інститут міста” Олександр Сергієнко.

За його словами, з урахуванням нових реалій, щомісячний платіж за опалення для середньостатистичної однокімнатної квартири, площею в 40м2 складе близько 700 грн, 2-кімнатної, площею в 55 м2 — 950 грн, і 3-кімнатної, площею в 70 м2 — 1200 грн.

“Найсильніший удар буде по тих, хто опалює свої будинки газом в селах, та у приватному секторі, адже вартість газу зросла в чотири рази. Для тих, хто користується централізованим опаленням, збільшення плати за комунальні послуги, саме за тепло, складе — 66%”, — уточнив Сергієнко.

Він також додав, що за минулі два роки він, як експерт, відзначає стійку тенденцію, пов’язану з падінням рівня платежів населенням.

“Народ вже не в змозі платити. Якщо в 2013 році рівень оплати за комунальні послуги складав 99% нарахованих сум, то в 2014 році — 92%. Падіння платоспроможності населення не потребує навіть коментарів”, — підкреслив директор аналітико-дослідницького центру" Інститут міста.

Експерт у галузі ЖКГ також зауважив, що якщо комунальні тарифи і далі будуть зростати без впровадження адекватних методів соціального захисту, падіння платежів за комунальні послуги триватимуть, поки не досягнуть критичної позначки.

Нагадаємо, що уряд Арсенія Яценюка вже давно ініціює підвищення тарифів для населення на всі види енергоресурсів до економічно обґрунтованого рівня. Причина — дефіцит “Нафтогазу”, який зараз вже перевищує державний бюджет України на 35 мільярдів гривень.

При цьому, прем’єр-міністр пообіцяв забезпечуючи пільги і субсидії для всіх малозабезпечених верств населення України.

В той же час, глава Національного банку України Валерія Гонтарєва повідомила про різке підвищення тарифів для населення — на 280% на газ і близько 66% на тепло.

До списку новин