загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 06 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Із Росії за дві доби зайшло 5 конвоїв постачання для бойовиків - Тимчук

Із Росії за дві останні доби на підконтрольні бойовикам території сходу України прибуло 5 конвоїв постачання.

Про це повідомив організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 6 березня.

"1 – залізничним транспортом, 4 – автомобільним, усього 8 вагонів залізничного транспорту й 46 одиниць автомобільного транспорту", - уточнює він.

Бойовики посиленими темпами відновлюють Дебальцівський залізничний вузол, додає Тимчук.

Бойовики вночі знову штурмували Широкине і район Донецька

За минулу ніч бойовики 14 разів вели вогонь по українських підрозділах.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 6 березня.

"Продовжуючи тактику "турбуючого вогню" противник і надалі здійснює поодинокі обстріли позицій сил антитерористичної операції у зоні АТО. Так за ніч, з 20:00 5 березня до 6 ранку 6 березня терористи 14 разів вели вогонь по наших підрозділах", - йдеться у повідомленні.

Найбільша кількість обстрілів досі фіксується на Донецькому напрямку. Там під мінометний і гранатометний вогонь близько 20-ї вечора четверга потрапили селища Авдіївка та Піски.

О 1:50 злочинці знову били по Авдіївці, в 3:10 по Кам’янці, і о 4:10 ранку по Хіміку.

На Маріупольському напрямку в 21:45 і о пів на першу ночі ворог майже годину зі стрілецької зброї і гранатометів обстрілював селище Широкине. А в 21:30 бойовики безуспішно намагались штурмувати позиції сил АТО.

На Артемівському напрямку о 20:05 по селищу Ленінське бив снайпер, а о 20:30 по селищу Шуми бандформування вели вогонь зі стрілецької зброї.

"Незважаючи на намагання деяких бандформувань ворога хаотичними обстрілами зірвати мирні домовленості, наші військові на провокації не піддаються і зброю застосовують у випадках прямої загрози життю людей", - наголошує прес-центр АТО.

Місія ОБСЄ підтверджує відведення бойовиками важкої техніки - штаб

Місія ОБСЄ надає українським військовим документи, які підтверджують відведення бойовиками від лінії розмежування на Донбасі аналогічної з силами АТО кількості важкого озброєння.

Про це повідомив прес-офіцер штабу АТО Анатолій Стельмах у ході включення скайпом в Антикризовому центрі, повідомляє "5 канал".

"На виконання мирних домовленостей ми відводимо від лінії бойового зіткнення техніку, зокрема артилерію великого калібру. Це все відбувається під моніторингом і контролем ОБСЄ, тобто ОБСЄ надає і нам документи, які підтверджують, що бойовики відводять таку саму кількість озброєння від лінії бойового зіткнення", - зазначив Стельмах.

Водночас, він повідомив, що наразі на Артемівському напрямку сили АТО оновлюють лінію оборони, відбудовують фортифікаційні споруди та підтягують певне озброєння.

Бойовики лишають танки біля лінії розмежування, посилюються у прифронтовій смузі

Бойовики відводять у тил від лінії розмежування на Донбасі незначну кількість артилерії, при цьому накопичують сили в "прифронтовій смузі", на передових позиціях.

Про це повідомив організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook вранці 6 березня.

"Впродовж останньої доби російсько-терористичні війська на Донбасі продовжували грубо порушувати умови мирних домовленостей, використовуючи для обстрілів позицій українських військ практично весь спектр наявних озброєнь – від стрілецької до ствольної й реактивної артилерії", - пише він.

Найбільш активно обстріли вели на Донецькому і Приморському (Маріупольському) напрямках, на ділянці західніше Авдіївки, у районі Щастя, на ділянці від Світлодарська до Попасної.

"Практично по всій лінії розмежування з боку російсько-терористичних військ фіксується лише деяке зменшення кількості артилерії, що відводиться у тил згідно з Мінськими домовленостями", - заявляє Тимчук.

"Важка бронетехніка, зокрема, танки, з яких також ведуться обстріли позицій українських військ, залишаються на місці й від лінії розмежування не відводиться", - стверджує він.

За даними ІС, "бойовики продовжують посилене накопичення у "прифронтовій смузі", а також безпосередньо на передових позиціях, матеріально-технічних ресурсів, одночасно проводячи перегрупування й нарощування боєздатності своїх формувань".

За добу в зоні АТО поранено 4 військовослужбовців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат, 4 військовослужбовці дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю речник АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих серед українських воїнів немає, поранення отримали 4 людини", - сказав він.

Сили АТО відвели "Гради" на 35 кілометрів від лінії зіткнення

Триває процес відведення важкого озброєння від лінії зіткнення.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю розповів речник АТО полковник Андрій Лисенко.

"Вчора збройні сили України здійснили відведення артилерійських дивізіонів, які мають на озброєнні реактивні системи залпового вогню "Град" більш ніж на 35 км від лінії розмежування", - сказав він. За його словами, техніку на всьому шляху слідування супроводжували спостерігачі місії ОБСЄ, які засвідчили факт її відведення. У п'ятницю сили АТО, згідно з планом, почали відводити установки залпового вогню "Ураган".

До списку новин