загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україні потрібно ще більше фінансової допомоги, ніж уже наобіцяли – Єврокомісія

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Євросоюз продовжить надавати допомогу Україні і після 2020 року.

У Євросоюзі пообіцяли, що будуть надавати Україні фінансову допомогу навіть після 2020 року. Адже країна зазнала чималих збитків від війни на Донбасі, а 1,5 мільйона жителів Сходу взагалі залишилися без житла.

Міжнародний валютний фонд оцінив потреби України на найближчі чотири роки в близько 40 мільярдів доларів кредитів. Заступник голови Єврокомісії Крісталіна Георгієва вважає, що цих запланованих коштів буде замало. Про це передає dw.de.

"Я вважаю, що ця сума може виявитися ще більшою. 1,5 мільйона людей втратили через війну дах над головою - думаю, що для підтримки цих людей потрібно більше коштів, ніж ми думали", - зазначила Георгієва в інтерв'ю Der Tagesspiegel.

Заступник голови Єврокомісії ствердно відповіла на запитання журналіста про те, що ЄС продовжить надавати допомогу і після 2020 року. Георгієва назвала фінансову підтримку Україні "завданням для цілого покоління".

"Ми повинні брати до уваги не тільки витрати на відновлення України. Це багата країна - і з точки зору корисних копалин, і здібностей людей", - підкреслила Георгієва.

У даний час країни Заходу працюють над пакетом допомоги для України в обсязі 40 мільярдів доларів. Частина цієї суми, 17,5 мільярда, повинна бути отримана від МВФ. Крім того, планується виділення коштів з інших джерел. Так, нещодавно Євросоюз схвалив пакет допомоги розміром 1,8 мільярда євро.

Тим часом президент України Петро Порошенко оцінив вплив військових дій на українську економіку. В інтерв'ю "Першому національному" він повідомив, що через військовий конфлікт зупинено близько 25 відсотків промислового потенціалу країни.

"Близько 25 відсотків промислового потенціалу країни зупинено, 10 відсотків - фізично зруйновано. Витрати на оборону сьогодні складають більше 90 мільярдів (гривень). Поки йде війна, інвестиції в Україну не прийдуть", - наводить слова Порошенка його прес-служба.

Нагадаємо, Рада директорів МВФ має 11 березня остаточно вирішити, чи розширювати Україні програму кредитування.

До списку новин