загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 10 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Американські аналітики назвали сценарії можливої окупації України

Американські аналітики вважають, що Росія може як продовжити просту підтримку бойовиків Донбасу, так і спробувати окупувати всю Лівобережну Україну.

Про це йдеться в даних аналізу, проведеного американською аналітичною компанією Strafor.

У Strafor вважають, що Росія може завдати серію коротких ударів по Сходу України, щоб залякати українське військове командування і скувати його у можливих діях.

"Однак такий крок, ймовірно, буде використаний у поєднанні з якимись майбутніми військовими діями з боку Росії чи проросійських сепаратистів", - йдеться в матеріалі.

Іншим "обмеженим" варіантом аналітики вважають розширення території, контрольованої бойовиками, до меж Луганської та Донецької областей.

Одним із найбільш часто обговорюваних сценаріїв у Strafor назвали з'єднання захоплених територій Донбасу з Кримом по південному узбережжю Чорного моря.

У цьому випадку прогнозують наступ широким фронтом, щоб забезпечити Крим постачанням води з Дніпра та створити сухопутний коридор.

"Під час такого наступу перший ешалон сил швидко просуватиметься через Україну у напрямку міст Херсон та Нова Каховка на березі Дніпра, де створять оборонні позиції", - вважають у Strafor.

Однак, у цього варіанту для РФ є серйозні ризики, пов'язані з тим, що постачання передніх позицій буде залежати від контролю довгої але вузької лінії узбережжя, яку важко буде контролювати.

Тому іншим можливим сценарієм американські аналітики розглядаютьзахоплення всього південного узбережжя України з виходом до Придністров'я.

Це може повністю відрізати Україну від моря і забезпечити усі російські інтереси в регіоні, але "пов'язане з проведенням складних і небезпечних операцій на великій ріці (Дніпрі) з широкою і вразливою логістикою".

Щоб уникнути можливих ризиків відрізанні своїх сил від забезпечення,Росія може спробувати захопити і частину Східної України з Харковом, Дніпропетровськом та Запоріжжям.

Останнім сценарієм, який розглядали аналітики Strafor, - цезахоплення Росією всієї Лівобережної України.

Однак, вважають аналітики, це потребуватиме значної кількості військ на Східній Україні та масивної кампанії по боротьбі з повстанцями в районах Києва, Харкова та Дніпропетровська.

Бойовики створили "ударні групи" на трьох напрямках - ІС

Впродовж останнього тижня від 30 до 80 одиниць бойової техніки й автотранспорту переміщалися на добу як із ділянки на ділянку Донбасу, так і з території РФ.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" і депутат Дмитро Тимчук у Facebook вранці 10 березня.

За даними ІС, у результаті перегрупування й маневру супротивник зумів створити на низці ділянок "потужні ударні тактичні групи": північну – на Донецькому напрямку, приморську – на Маріупольському, луганську – на Північно-Луганському напрямку.

Окрема тактична група чисельністю до зведеного батальйону оперує на ділянці Красногорівка – Піски (12 танків і 20 ББМ).

Бойовики активізувалися, Широкине штурмували до глибокої ночі

Ніч із 9 на 10 березня характеризується активізацією бойових дій з боку терористів.

Про це заявив речник АТО Анатолій Стельмах на ранковому брифінгу у вівторок.

За його словами, з 20:00 до 6 ранку 10 березня бойовики 12 разів порушили перемир’я, використовували великокаліберні міномети та важку артилерію.

"Основний удар противника сконцентровувався на донецькому напрямку. Бойовики обстріляли з мінометів і гранатометів Авдївку, Опитне, Піски", - повідомив Стельмах.

"Крім того, з 21:53 до 22:45 терористи вели вогонь по місту Авдївка зі 152-міліметрових артилерійських систем, які згідно Мінських домовленостей мають бути відведені від лінії розмежування", - сказав він.

Близько 1-2-ї ночі бойовики знову завдали артилерійських ударів по Адвіївці, а за 25 хвилин перша ночі артобстрілу зазнало селище Тоненьке.

На Луганщині проросійські бандформування двічі обстріляли зі стрілецької зброї Сокольники.

"Вчора на Маріупольському напрямку поблизу селища Широкине практично весь день тривав бій. Починаючи з 9:30 ранку і майже до 1-ї ночі терористи безуспішно штурмували позиції українських військ", - сказав речник АТО.

На Луганщині майже тихо - стріляли лише на Бахмутці

На Луганщині майже тихо – стріляли тільки на автотрасі Бахмутка.

Про це на своєму сайті у вівторок повідомляє глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

На контрольованій Україною території Луганської області 9 березня і минула ніч пройшли майже без обстрілів. Поодинокі вибухи серед ночі лунали тільки на автодорозі Бахмутка поблизу 29 блокпосту.

У населені пункти на контрольованій Україною території Луганщини працівники Укрпошти продовжують розвозити пенсію, зазначають в ОДА.

"Азов": Бойовики готують наступ після 10 березня

Полк "Азов" з посиланням на перехоплені переговори повідомляє, що бойовики готують наступ після 10 березня.

Про це йдеться у повідомленні полку, поширеному в мережі Facebook.

"Бойовики готують наступ на сході України по всьому фронту після 10-го березня. Про це стало відомо з перехоплених переговорів терористів", - сказано в повідомленні.

"Окрім того, вороги відкрито обговорюють можливий наступ на Лисичанськ та інші напрямки", - зазначили в повідомленні.

Як заявив "Українській правді" в.о. керівника прес-служби Генштаба Владислав Селезньов, така оперативна інформація справді надходить.

"Ми готові до буд-якого розвитку ситуації. Сили і засоби на всіх ділянках лінії зіткнення стороні є. ми виконали в повному обсязі заходи по відведенню важкого озброєння і крупнокаліберної артилерії і розраховуємо, що та сторона в повному обсязі дотримуватиметься Мінських угод", - зазначив він.

Росія анонсувала 19-тий "гумконвой" на Донбас

Росія анонсувала черговий так званий "гуманітарний конвой" на Донбас 19 березня.

Про це повідомив заступник глави МНС РФ Володимир Степанов, передає ТАСС.

Як відомо колони "гуманітарного конвою" заходять на територію України незаконно перетинаючи кордон у пунктах пропуску, неконотроліруемих українською владою без належного огляду на митниці.

Міжнародні експерти фіксували, що у складі колон багато вантажівок, які провозять паливо.

Сили АТО неодноразово відзначали, що після кожного "гумконвоя" збільшується кількість обстрілів на Донбасі.

За добу в зоні АТО поранення дістали 9 військових - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат, є 9 поранених.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник АТО полковник Андрій Лисенко.

До Дебальцевого бойовики перекинули 10 САУ - штаб АТО

Російсько-терористичні війська зосереджують озброєння і військову техніку в район міста Донецьк.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник АТО полковник Андрій Лисенко.

"Незважаючи на декларування ватажками незаконних збройних формувань, які діють на Донбасі, відведення важкого озброєння, спостерігається концентрація ворожих угрупувань поблизу населених пунктів Щастя, Станиця Луганська, Маріуполь, Авдіївка, Піски та Докучаєвськ. Триває інтенсивне перевезення техніки та артилерійських боєприпасів через дебальцівський залізничний вузол та формування складів озброєння в районі міста Донецьк", - сказав він. Лисенко зазначив, що зокрема до Дебальцевого прибуло 10 САУ, 5 БТР-80, 9 танків Т-64, 5 БМП-2 і одна БМП-1.

До списку новин