загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 11 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Противник посилив повітряну розвідку: у зоні АТО бачили 27 безпілотників

Противник посилив повітряну розвідку в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник АТО полковник Андрій Лисенко.

За його словами, за минулу добу в зоні АТО було зафіксовано проліт 27 безпілотних апаратів.

 

За добу Україна втратила 1 військового, ще 4-х поранено

За останню добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, ще четверо отримали поранення.

Як повідомив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов на брифінгу, такі дані станом на 9 ранку середи, до 12-ї дня вони ще можуть уточнюватися.

"Внаслідок обстрілів сил АТО бойовиками Україна втратила одного військовослужбовця, ще четверо отримали поранення різного ступеню тяжкості", - сказав він.

Усіх поранених доставили до мед закладів, фахівці надають їм необхідну допомогу.

Станом на ранок 11 березня у лікувальних закладах перебувають 408 українських військових, уточнив Селезньов.

Нуланд: Крим і частина Донбасу живуть в умовах терору

Крим та окремі райони на Сході України живуть в умовах "панування терору".

Про це заявила у вівторок, 10 березня, високопоставлена співробітниця Держдепартаменту США Вікторія Нуланд на слуханнях у комітеті із закордонних справ Сенату, повідомляє агентство AFP.

"У той час як Україна будує мирну, незалежну, демократичну державу на 93 відсотках своєї території, Крим та окремі райони на Сході України потерпають від панування терору", - зазначила Нуланд.

Вона також звинуватила Росію в розв'язуванні збройного конфлікту, який забрав тисячі життів.

"Сьогодні Крим залишається незаконно окупованим і порушення прав людини є нормою, а не винятком, для багатьох груп ризику", - додала Нуланд.

На її думку, під загрозою переслідування - кримські татари, українці, які відмовилися здавати свої паспорти, геї та лесбійки, журналісти.

"На Сході України Росія та її сепаратистські маріонетки розв'язали кампанію небаченого насильства і пограбувань", - зазначила представник Держдепу.

На думку Нуланд, конфлікт на Сході України є сфабрикованим, він контролюється Кремлем та підживлюється поставками російських танків і важких озброєнь, а фінансується - за рахунок російських платників податків, але при цьому він вже забрав життя не лише більш ніж 6 тисяч українців, а й сотень молодих росіян, яких відправили воювати.

За словами Нуланд, Росія в порушення мінських домовленостей від 12 лютого продовжує постачати сепаратистам озброєння.

Зокрема, зазначила вона, останніми днями мали місце поставки сепаратистам з боку Росії танків, бронемашин, важкої артилерії та ракетних систем, повідомляє агентство AP.

Водночас Нуланд запевнила, що питання поставок зброї Україні все ще "обговорюється" високопоставленими представниками адміністрації.

Прем’єр Польщі: В Україні вперше пролито кров за ЄС

Криза в Україні є найбільшою з часів закінчення холодної війни, під час неї вперше ллється кров за Євросоюз.

Про це сказала прем’єр Польщі Ева Ковач в інтерв’ю TVP, повідомляєПольське радіо.

За її словами, було б наївним легковажно ставитися до того, що діється в Україні.

"Ми повинні балансувати, щоб насамперед захистити власних громадян, щоб вони почувалися в безпеці, і водночас щосили боротися за Україну, де насправді  вперше пролито кров за Європейський союз чи за бажання інтегруватися до ЄС", - сказала Копач.

"Це суверенне рішення українців, і його треба підтримати. Разом з тим гідні засудження ті, хто не підтримує таке рішення", - заявила прем’єр Польщі.

Раніше міністр оборони Польщі заявив, що на сході України триває "заморожена війна", однак для Польщі загрози немає.

У НАТО підтверджують, що російських військових в Україні не меншає

У НАТО не бачать зміни кількості російських військ і зброї на території України.

Про це заявив у середу командувач збройних сил НАТО у Європі генерал Філіп Брідлав.

"Немає жодних змін у кількості порівняно з тим, що ми бачили раніше", - констатував американський генерал.

За його словами, НАТО спостерігає переміщення цих військ і озброєнь, але не має інформації, чи повернулися вони до Росії чи зосередилися в інших місцях.

МЗС РФ: Росія має право розміщувати ядерну зброю в Криму

У МЗС Росії заявили, що Москва має право розміщувати в Криму ядерну зброю.

Про це заявив директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов, передає "РИА Новости".

За його словами, поки даних про такі плани немає.

"Звісно, Росія має право розміщувати ядерну зброю на своїй території, якщо визнає це необхідним, в будь-якому регіоні", - заявив Ульянов..

"Про наявність ядерної зброї в Криму зараз мені нічого невідомо, про плани розміщення її там я нічого не знаю, але в принциповому плані виходимо з того, що таке право, природно, у нас є, хоча, звичайно, Київ вважає інакше", - додав він.

Столтенберг: Росія й надалі озброює сепаратистів

Росія продовжує озброювати і навчати сепаратистів на сході України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Reuters.

Відповідаючи на питання щодо інформації про те, що російські танки протягом останніх днів прибувають до України, він не надав конкретних коментарів щодо цього.

Однак, за його словами, російська військова присутність в Україні зберігається.

"Ми досі бачимо російську військову присутність і значну підтримку сепаратистів у Східній Україні. Ми спостерігаємо поставки обладнання, сил, навчання. Таким чином, Росія досі в Україні", - сказав Столтенберг.

"Тому ми закликаємо Росію вивести всі свої війська зі Східної України і поважати мінські угоди", - заявив генсек НАТО.

Водночас він сказав, що перемир’я "начебто дотримується", однак лишається нестабільним. Крім того, неясно, куди відводиться озброєння.

Британські дослідники детально розповіли, як російська армія воює в Україні

Російські військові беруть участь у війні на сході України, починаючи з 14 липня 2014 року.

Згідно з документом, у цей день на територію України увійшли шість розвідувальних команд, а саме: Друга бригада спецназу, Десята бригада спецназу, група 45-го гвардійського полку спецназу ПДВ, 173-я окрема гвардійська розвідувальна рота, Розвідувальний батальйон Дев'ятої мотострілкової бригади, Розвідувальний батальйон 18-ї мотострілкової бригади.

З 11 серпня, за даними інституту, у війні в Україні вже повноцінно брали учать десять тактичних угрупувань: 17-а мотострілкова бригада, 18-а гвардійська мотострілкова бригада, 21-а мотострілкова бригада, 33-а (гірська) мотострілкова бригада, 247-й гвардійський десантно-штурмовий полк, 247-й гвардійський десантно-штурмовий полк, 104-й гвардійський десантно-штурмовий полк, 331-й гвардійський полк ПДВ, 137-й гвардійський полк ПДВ, 31-а гвардійська десантно-штурмова бригада, 2-а бригада спецназу.

 Станом на лютий 2015 року, стверджують дослідники, в Україні вже були присутні 55 військових одиниць.

 Згідно з документом, станом на весну 2014 року Росія зосередила на кордоні з Україною і в Криму 28 військових частин загальною чисельністю в 90 тисяч військових.

Станом на середину серпня 2014, стверджують дослідники, в Україні перебували від 3500 до 6000 російських військових. Найбільша їх кількість – 10 000 – спостерігалася в грудні 2014. В останній тиждень лютого 2015, згідно з документом, в Україні перебували 9000 військових, але з того часу їхня кількість зросла на 1500 – 2000.

В Криму наразі перебувають 26 000 – 28 000 військових включно з 13 000, які належать до Чорноморського флоту. Втім, у дослідженні вказується, що, за іншими даними, загальна кількість російських військових у Криму може становити від 29 000 до 40 000.

В той же час експерти наголошують, що військові і фінансові ресурси Кремля для підтримання війни в Україні є обмеженими і вже досягли своєї межі.

У документі зазначається, що Росія веде війну в Україні згідно з так званою доктриною Герасимова – презентованою начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим в січні 2013 року, яка в грудні 2014 була включена у російську військову доктрину. У ній описувалась саме "гібридна війна" і зазначалося, що у 21 столітті намітилася тенденція до стирання меж між миром і війною, а війни вже не оголошуються офіційно і більше не ведуться за встановленими правилами.

"Є докази, що російські військові присутні в східній Україні – не лише у якості командування чи управління військовою технікою, а й у якості когерентних військових формувань. Ці сили, дислоковані в Україні, на кордоні і в Криму, становлять серйозну і пряму загрозу Україні", – наголошують дослідники у своєму висновку, додаючи, що кількість російських військових приблизно дорівнює кількості всіх військових, які має у наявності Київ.

Кількість проросійських бойовиків, стверджують аналітики, налічує половину від кількості російських регулярних військ.

Головним стратегічним завданням російських військових формувань у документі називається підтримка самопроголошених "республік" на сході України.

Також дослідники допускають, що Росія найближчим часом вдасться до нового наступу на українські позиції. Найбільш ймовірним напрямком називається Маріуполь.

До списку новин