загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 13 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Українці готові піти на поступки, щоб зупинити війну - GfK

Третина українців вважає, що влада має піти на будь-які поступки, щоб зупинити війну, а 21% хочуть повернути Донбас силою.

Про це свідчать дані опитування, проведеного 2-15 лютого GfK Ukraine.

Відповідаючи на питання "Чи погодилися б ви, щоб українська влада пішла на поступки заради припинення війни на Донбасі?", 32% опитаних сказала, що владi потрібно йти на всі необхiднi поступки.

29% українців вважають, що на окремі поступки можна піти, якщо це доцільно.

А от 21% респондентів вважають, що на жодні поступки іти не можна, а слід мобiлiзувати населення, домагатися допомоги Заходу i звільняти Донбас військовим шляхом.

При цьому, 18% опитаних українців не змогли дати відповідь на це питання.

Найпопулярнішою поступкою серед опитаних (21%) стало надання захоплени бойовиками територій особливого статусу на певний період з частковим контролем з боку Києва (як зафіксовано в Мінських угодах).

По регіонах відповіді поділились так:

Київ (44%) та Центр (36%) схиляються до можливих переговорів та можливих поступок, якщо вони доцільні;

Північ (42%) та Захід (34%) виявились противниками будь-яких поступок та прихильниками силового варіанту;

Південь (44%) та Схід (54%) готові на будь-які поступки, які дозволять зупинити війну.

Опитування проводилося методом особистого інтерв’ю вдома у респондента. Під час нього опитано 1000 осіб віком від 16 років в усіх областях України (включно з Києвом), окрім Автономної республіки Крим.

Поблизу Старогнатівки був невдалий штурм, по Авдіївці били з артилерії

За минулу ніч бойовики 16 разів відкривали вогонь, поблизу селища Старогнатівка здійснили невдалу спробу штурмувати позиції сил АТО.

Про це повідомив речник штабу антитерористичної операції Анатолій Стельмах вранці 13 березня по скайпу з Донбасу.

З 20:00 четверга до 6 години ранку п’ятниці бойовики зі стрілецької зброї і гранатометів 16 разів вели здебільшого "турбуючий" вогонь по українських позиціях: до опівночі 11 разів порушив режим тиші, ще 5 обстрілів – з опівночі до 6 ранку.

Найбільша кількість обстрілів спостерігалась на Донецькому напрямку. Там противник, не змінюючи тактику, вів вогонь по Піскам, Опитному, Невельському, Авдіївці.

О 20:20, порушуючи мирні домовленості, бойовики застосовували артилерію по місту Авдіївка.

З 21:20 до 22:15 поблизу селища Старогнатівка "російсько-терористичні угрупування невдало намагалися штурмувати наші позиції", сказав Стельмах.

На Маріупольському напрямку після опівночі злочинці двічі вели вогонь по селу Широкине зі стрілецької зброї.

На Луганському і Артемівському напрямках, з 20:40 до 23:30, зафіксовано по 2 обстріли українських позицій.

А прес-секретар Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов на брифінгу в Києві повідомив, що всього за добу бойовики 61 раз обстріляли позиції сил АТО.

Бойовиків для Донбасу вербують вже в центрі Москви

У центрі Москви з'явилися агітаційні намети, які закликають їхати воювати проти України на Донбасі.

Намети встановлені радикалами з партії Едуарда Лімонова "Другая Россия" спільно з представниками організації "Интербригада" в Климентівському перевулку поблизу Кремля.

В агітаційних закликах сказано, що фронт відчуває нестачу бійців, командирів і військових спеціалістів, а також що "Новоросія", а за нею – і вся Україна обов'язково стануть частиною Росії.

"Досить спати! Поразка Новоросії – загибель Росії! Краще бути мертвим, ніж зазнати поразки! Прийми особисту участь. Запишись в добровольці!" – закликає напис на наметі.

Бойовики не дотримуються режиму тиші на Луганщині

На Луганщині бойовики обстріляли з мінометів Станицю Луганську.

Про це на своєму сайті повідомляє глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, 12 березня після 4-ї години вечора бойовики, що засіли на березі Сіверського Донця, який контролюється так званою "ЛНР", обстріляли Станицю Луганську з мінометів. Після цього на лінії розмежування вогню спалахнула автоматна перестрілка. Інформації про поранених чи загиблих не надходило.

Не дотримувався режим бойової тиші і в інших гарячих точках Луганщини. Між опорними пунктами українських силовиків у Кримському та бойовиками в Сокільниках протягом вечора четверга й ночі періодично виникали перестрілки з автоматів та кулеметів, а на автодорозі Бахмутка в районі села Жолобок, який зайнятий російськими регулярними військами, йшли обстріли із застосуванням мінометів, гранатометів та крупнокаліберної стрілецької зброї.

Поодинокі вибухи артилерійських снарядів лунали й на околицях Троїцького (Попаснянський район поблизу Дебальцева). Ніхто з мирних мешканців не постраждав, руйнувань інфраструктури та житла не зафіксовано, зазначають в ОДА.

Також у четвер на узбіччі траси "Лисичанськ – Артемівськ" було виявлено замаскований під вогнегасник радіокерований фугас, закладений бойовиками ще перед звільненням Лисичанська в липні минулого року. Вибуховий пристрій, придатний для використання, знешкодили сапери служби з надзвичайних ситуацій.  

За добу в АТО загиблих немає, поранено двох

Упродовж минулої доби в зоні АТО загиблих серед українських військових немає, двоє поранених.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих ми не маємо, 2 військових отримали поранення", - сказав він.

Усього за минулу добу позиції ЗСУ було обстріляно 58 разів, ще двічі – населені пункти.

Зафіксовано використання артилерії та бронетехніки. Найбільш запеклі бої тривали біля селищ Широкино, Піски та Старогнатівка.

Лисенко також зазначив, що важка техніка бойовиків рухається по колу, а не відводиться, або ж переховується у закритих приміщеннях промислових районів великих міста та віддалених об’єктах с/г призначення.

До списку новин