загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійний фонд роз'яснює законодавчі зміни до пенсійного законодавства

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ПФУ у роз’яснені від 13.03.2015 р. пояснив зміни, які регулюють питання пенсійного забезпечення і умовно їх можна поділити на три основні блоки.

Перший блок стосується виплати пенсій пенсіонерам, які працюють на «спеціальних» посадах. Зокрема, це стосується державних службовців, прокурорів, суддів, народних депутатів, деяких інших категорій працівників.

Другий блок змін стосується порядку виплати пенсій іншим категоріям працюючих пенсіонерів. Для них передбачено, що у період роботи виплачується 85% призначеного розміру пенсії. «Але ця норма стосується лише тих пенсіонерів, у яких розмір пенсії перевищує 1,5 розміру прожиткового мінімуму встановленого для осіб, які втратили працездатність, -1423,5 грн. Ті пенсії, що призначені в розмірі менше 1423,5 грн., працюючим пенсіонерам виплачуються у повному обсязі», - підкреслив Олексій Зарудний. Він додав, що у працюючих пенсіонерів, в яких розмір пенсії більше 1423,50 грн. і яким пенсія буде виплачуватися на рівні 85%, у будь-якому випадку розмір пенсії до виплати становитиме не менше 1423,5 грн.

Статус пенсіонера - працюючий чи непрацюючий і, відповідно, розмір пенсії до виплати органи Пенсійного фонду України визначать за матеріалами пенсійних справ та даними системи персоніфікованого обліку. Надавати органам Пенсійного фонду окремо документи необхідно лише тим пенсіонерам, хто своєчасно не виконав передбачене законом зобов'язання протягом десяти днів поінформувати органи Фонду про працевлаштування/звільнення з роботи.

Якщо документи про звільнення з роботи буде надано після 1 квітня, то виплата пенсії буде проведена в повному обсязі за весь період, коли пенсіонер вже не працював.

Якщо документів про працевлаштування, в тому числі на спецпосаду, пенсіонер не надасть, факт роботи все одно обов'язково буде встановлено пізніше за даними системи персоніфікованого обліку. У цьому випадку пенсіонер має повернути надміру виплачену суму пенсії.

Третій блок стосується зміни умов призначення пенсій на пільгових умовах та за вислугу років.

З 1 квітня 2015 року поетапно змінюється вік жінок, необхідний для призначення пенсій на пільгових умовах.

Положення Закону

Особи, на яких поширюється дія Закону

Вік виходу на пенсію жінок змінюється

з 45 років до 50 років

жінки, які народилися після 01.04.1970

-за списком № 1 (перелік особливо шкідливих та особливо важких професій та робіт затверджено Кабінетом Міністрів України)

з 50 років до 55 років

жінки, які народилися після 01.04.1965

-  за списком № 2 (перелік шкідливих та важких професій та робіт затверджено Кабінетом Міністрів України );

-  трактористи-машиністи;

-  доярки, свинарки;

-  зайняті на вирощуванні тютюну;

-  робітниці текстильного виробництва;

-  водії міського пасажирського транспорту.

Цей процес відбуватиметься поступово, упродовж 10 років – щороку на 6 місяців.

Також поетапно на 6 місяців за рік змінюється загальний стаж роботи для призначення пенсій на пільгових умовах. При цьому необхідна тривалість пільгового стажу залишається без змін.

Крім того, на 5 років поетапно протягом 10 років на 6 місяців за рік змінюється тривалість загального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії за вислугу років, а для окремих категорій працівників - необхідної вислуги років. Це стосується, зокрема, робітників локомотивних бригад, працівників на польових геологорозвідувальних роботах, робітників на лісозаготівлях і лісосплаві, плавскладу флоту, працівників освіти та охорони здоров'я, артистів та ін.

При цьому умови призначення пенсій за вислугу років в частині тривалості раніше набутого спеціального стажу залишаються незмінним.

До списку новин