загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лучанин виготовив унікальний котел: економія в декілька разів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тепло Землі – на власні потреби. Лучанин змайстрував теплову помпу, яка втричі дешевша за котел, однак запросто обігріває двоповерховий будинок.

Замість кількатисячних рахунків за газ Микола Костьович узимку сплачував менше 300 гривень за електрику.

За агрегатом 28-річного луцького винахідника вже вишикувалась черга, - йдеться в сюжеті ICTV.

Чоловік довго мізкував, як зекономити на опаленні будинку площею 80 квадратів. Дізнавшись про теплові помпи вартістю 10 тисяч євро, збагнув: вони йому не по кишені. То ж вирішив змайструвати агрегат самотужки.

Цілий рік Микола читав відповідну літературу, спілкувався з прибалтійськими фахівцями та закуповував деталі. Тепер результатом задоволений.

«Земля взимку не замерзає глибше метра. Тобто, те, що глибше метра – потенційне наше тепло. Пробурив 3 свердловини по 25 метрів, і туди опустив прямий випаровувач. Тобто, там є трубки мідні, по них циркулює фреон», - розповідає Микола про свій винахід.

Агрегат він встановив за тиждень. Грошей витратив утричі менше від вартості іноземних установок. Саморобна помпа займає мало місця, її легко контролювати. Взимку температура повітря у приміщенні не опускалася нижче 21 градуса. При цьому за електрику платили менше 300 гривень. Пристрій має ще одну важливу перевагу: він пожежо- і вибухобезпечний.

Теплові помпи успішно використовуються за кордоном уже понад 30 років.

До роботи лучанина над такою розробкою ставилися скептично усі знайомі Миколи, адже не вірили, що чоловік без спеціальної освіти зможе виготовити такий агрегат.

Винаходом Миколи Костьовича вже зацікавилися лучани та жителі інших областей, адже теж хочуть комфортно заощаджувати.

До списку новин