загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 19 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Порошенко чекає від ЄС "сильної заяви" на адресу Путіна

Україна чекає від ЄС та решти світу сильної реакції на адресу Росії, якщо та не дотримуватиметься мінських домовленостей і не звільнить Крим.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу Euronews.

"Європейський Союз зараз проходить через важливе випробування, тому що вони говорять про гроші, і Росія говорить про гроші, про ціну санкцій і таке інше. А з Україною Європейський Союз говорить про цінності, а це – дві зовсім різні площини: цінності й гроші", - зазначив Порошенко.

При цьому він висловив упевненість, що Європейський Союз і лідери країн-членів пройдуть це випробування.

Порошенко висловив сподівання, що ЄС збереже єдність, і що ця єдність буде не лише всередині ЄС, а і зі США. Канадою, Австралією, Швейцарією…

"Щоб увесь світ об’єднався й показав відповідальне ставлення. Ми очікуємо на дуже сильну заяву на адресу Росії, що в разі, якщо вона не дотримуватиметься мінських домовленостей і не звільнить Крим, санкції продовжать або й розширять," – заявив Петро Порошенко.

Черговий "гумконвой" із РФ вторгся в Україну

Усі автомобілі МНС Росії з гуманітарною допомогою для жителів Донбасу перетнули кордон і почали рух убік Донецька й Луганська.

Про це заявили в Національному центрі управління у кризових ситуаціях МНС РФ, повідомляє РИА Новости.

"На двох прикордонних пунктах пропуску – "Донецьк" і "Матвіїв Курган" – завершилося митне оформлення автомобілів МНС із гуманітарною допомогою для Донбасу. Усі машини у встановленому порядку пройшли митний і прикордонний контроль і перетнули кордон", - сказав співрозмовник агентства.

"РІА Новости" стверджує, що машини з гуманітарними вантажами по черзі в'їжджали на пункти пропуску, де їх оглядали російські прикордонники й митники, і в цих процедурах нібито брали участь співробітники прикордонної й митної служб України, які не були присутні при проходженні двох попередніх колон із РФ.

За словами співрозмовника агентства, на одному з пунктів пропуску за митним оформленням машин спостерігали представники місії ОБСЄ.

За даними агентства, понад 170 автомобілів везуть у Донецьк і Луганськ понад 1,9 тисячі тонн гуманітарних вантажів. Серед них – матеріали для забезпечення посівної кампанії, продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності, будівельні матеріали для відновлення зруйнованих об'єктів, навчальна література й спортивний реманент для вузів і загальноосвітніх навчальних закладів Луганської й Донецької областей.

Уперше до складу колони МНС включено й автомобілі з продовольством і медичним майном від московського відділення загальноросійського Червоного Хреста, зазначає РИА Новости.

За ніч бойовики 17 разів відкривали вогонь, поблизу Маріуполя - тиша

У зоні АТО противник продовжує порушувати Мінські домовленості, завдаючи вогневих ударів з артилерії і мінометів по позиціях українських військовослужбовців.

У ніч із 18 на 19 березня, з 20:00 до 7 години ранку, бойовики 17 разів відкривали вогонь по підрозділах українських військових, повідомляє прес-центр АТО.

Найбільша активність ворога – на Донецькому напрямку. Там о 20:15, в районі шахти Дутовка, бандформування обстріляли опорний пункт сил АТО зі 122-міліметрових артилерійських систем та мінометів.

О 20:35 з артилерії і мінометів противник завдав вогневих ударів по Авдіївці.

Також бойовики використали стрілецьку зброю для здійснення збройних провокацій в районі селищ Піски та Опитне.

На Артемівському напрямку зі стрілецької зброї злочинці двічі вели вогонь по Майорську та Ленінському.

Поблизу Маріуполя впродовж ночі обстрілів українських позицій не було.

Загалом з 20:00 до опівночі бандити 13 разів вели вогонь, ще 4 випадки порушення режиму припинення вогню зафіксовано з опівночі до 6 ранку.

Бойовикам не дозволили закріпитися на території сил АТО на Луганщині

Бойовикам, які в порушення Мінських домовленостей, напередодні перейшли лінію розмежування в Луганській області, не вдалося закріпитися.

Про це "Українській правді" повідомив прес-секретар оперативного командування "Північ" Анатолій Прошин.

"Наразі наші сили працюють над тим, щоб бойовики відійшли. Триває хаотична стрільба зі стрілецької зброї. станом на ранок не було відомо, чи відійшли вони назад за міст", - повідомив Прошин.

Він нагадав, що напередодні бойовики перейшли через зруйнований міст, порушивши лінію розмежування, яка йшла по річці Сіверській Донець в районі Станиці Луганської.

Вони намагалися там зробити блокпост.

"Але наші сили не дали їм закріпитись і збудувати укріплення", - повідомив Прошин.

Він додав, що Ситуація в зоні відповідальності військ оперативного командування "Північ" залишається напруженою.

Порушуючи Мінські домовленості бойовики не покидають спроб просунутись на контрольовані силами АТО території.

Протягом останньої доби в зоні відповідальності військ оперативного командування "Північ" бандитські угрупування здійснили 2 обстріли опорних пунктів зі стрілецької зброї.

В обох випадках у напрямку Слявяносербська по противнику було відкрито вогонь у відповідь. Завдяки вмілим та професійним діям військовослужбовців механізованої бригади, які негайно відреагували на зухвалі дії ворога позиції сил АТО залишаються підконтрольними Збройним Силам України.

З метою фіксування порушень бойовиками припинення вогню війська оперативного командування "Північ" продовжують забезпечувати роботу ОБСЄ в зоні своєї відповідальності.

Підрозділами протиповітряної оборони зафіксовано три прольоти ворожих безпілотників в районах ВЕСЕЛА ГОРА- ТЕС міста ЩАСТЯ та ЮНИЙ ЛЕНІНЕЦЬ-НОВИЙ АЙДАР.

Більшість росіян залишилися "глухими" до вбивства Нємцова

Росіяни дуже стримано відреагували на вбивство Бориса Нємцова.

Про це свідчать результати опитування "Левада-Центру".

Кожен другий росіянин запам'ятав Нємцова як відомого російського політика, 31% опитаних знали його як губернатора Нижегородської області. Лише 10% не знали даного політика.

Серед більшої частини населення (42%) переважає моральна і емоційна "глухота" - у 37% опитаних саме злочин не викликало ніяких почуттів, 2% - нічого про нього не чули, решта - вагалися. Основні реакції серед москвичів - співчуття, горе (38%) і здивування (26%), зазначають соціологи.

Кожен десятий росіянин уважно стежить за розслідуванням вбивства Нємцова (серед москвичів - кожен четвертий). 32% росіян стежать, але не дуже уважно, 47% не стежать зовсім.

33% опитаних вірять у те, що замовники вбивства будуть знайдені, 44% в це не вірять. 48% росіян скептично підходять до ймовірності встановлення правди про мотиви та замовників вбивства.

З них 27% аргументують це тим, що жодне політичне вбивство не було розкрито, 21% вважають, що знайдуть "стрілочників", а реальні винуватці уникнуть відповідальності. Трохи більше третини опитаних (35%) вірять, що слідчі повністю або частково доб'ються правди в цій справі.

Опитування проведене 13 - 16 березня 2015 за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Як відомо, слідство у справі Нємцова не вважає вбивство замовним.

Фігурантам справи про вбивство Нємцова скорегували звинувачення. Замість злочину з корисливих мотивів або за наймом у формулюванні з'явився мотив політичної чи релігійної ненависті.

За добу в зоні АТО поранення дістав 1 боєць - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у четвер речник АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих серед українських військових немає, 1 воїн отримав поранення", - сказав Лисенко.

До списку новин