загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії в Україні виплачуються стабільно завдяки економії на пенсіонерах Донбасу - політолог

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Стабільність виплати пенсій в Україні досягнута завдяки позбавленню виплат близько півмільйона пенсіонерів у Донецькій і Луганській областях.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Значних затримок пенсій в країні немає, але це досягнуто шляхом позбавлення близько півмільйона пенсіонерів у Донецькій і Луганській областях можливості отримувати належні їм виплати. Згідно з офіційними даними, з 1,2 мільйона пенсіонерів, які проживають на території Донбасу, тільки близько 800 тисяч змогли переоформити і отримувати українські пенсії. Крім того, регулярність виплат досягнута шляхом зменшення пенсій і заробітних плат, маніпуляцій з різними надбавками та вислуги», - сказав експерт.

Політолог також зазначив, що за даними державної статистики, заборгованість із заробітної плати без урахування Криму та зони АТО за минулий рік зросла втричі - з 700 мільйонів до 2,5 мільярдів гривень.

«За словами підприємців 30% підприємств допускають заборгованість з виплати заробітної плати. Реальна заборгованість становить близько 10 мільярдів гривень. Крім того, вчителі та лікарі говорять, що розмір грошей, які вони отримували на руки, зменшився на 300-400 гривень. Тобто, в середньому на 10-15%. І це не враховуючи падіння курсу національної валюти», - підкреслив Р.Бортник.

Експерт додав, що заява П.Порошенка щодо забезпечення стабільності виплат пенсій і зарплат - це "окозамилювання" для МВФ та інших можливих донорів України з метою переконати їх продовжувати давати кредити.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив про те, що, незважаючи на військовий конфлікт на Донбасі і значні витрати на фінансування армії, Україні вдалося уникнути заборгованості з видачі заробітних плат і пенсій.

До списку новин